Нацизм, комунізм і «русский мир» – ідеології, яким нема місця в Україні, – В’ятрович

31424288346_5305237758_k_id9665_650x410_1_650x410

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович розповів, яка різниця між ідеологіями нацизму, комунізму і «русского мира».

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович розповів, яка різниця між ідеологіями нацизму, комунізму і «русского мира», пише РБК-Україна.

В'ятрович вважає, що нацизм, комунізм та «русский мир» можна поставити в один ряд як ідеології, в яких немає місця для України і для українців.

«І нацизм, і комунізм, і «русский мир» – це три ідеологічні системи, які не бачать в цьому світі місця для України і для українців. В цьому контексті ми можемо ставити їх в один ряд. Всі три ідеології абсолютно агресивні, абсолютно антиукраїнські. Вони дуже різні, але з точки зору збереження України як національної і демократичної держави вони фактично єдині», - заявив він.

Голова УІНП також відреагував на заяву члена КПРФ Юрія Афоніна про те, що весь економічний потенціал України був створений за часів Радянського Союзу.

«Економічний потенціал України створений у радянський час, але кров'ю українців і за рахунок життів мільйонів українців. Так звана індустріалізація, про яку так люблять говорити прихильники радянської влади, фактично стала можливою тільки за рахунок знищення мільйонів українських селян під час Голодомору», – розповів історик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: