«Не хочу відчувати себе вторинною істотою»: українська чемпіонка Ганна Музичук бойкотує змагання 

____17875_650x410

Ганна Музичук відмовилася їхати в Саудівську Аравію.

Ганна Музичук відмовилася їхати в Саудівську Аравію 

Українська чемпіонка світу з шахів Ганна Музичук бойкотує чемпіонат в Саудівській Аравії. Про це вона написала у Facebook.

Спортсменка заявила, що не поїде на чемпіонат світу з швидких шахів, який проходить в Саудівській Аравії з 26 по 30 грудня.

«Через кілька днів я втрачу обидва свої чемпіонські титули - один за іншим. Просто тому, що вирішила не їхати в Саудівську Аравію. Не грати за чиїмись правилами, не носити абайю, не ходити з супроводом на вулицю і взагалі не відчувати себе вторинною істотою», - зазначила українка.

Музичук додала, що готова відстояти свої принципи і пропустити захід, де через п'ять днів вона б заробила більше, ніж в десятці подібних змагань.

Вона також зазначила, що її сестра і шахістка Марія Музичук підтримала рішення. Сестри пообіцяли повернутися у цей спорт.

Нагадаємо, українська шахістка Ганна Музичук стала чемпіонкою Європи з швидких шахів, який проходив у Монако.

Українка не програла жодної партії, здобувши сім перемог і чотири рази зігравши внічию. Таким чином, Музичук набрала дев'ять очок в 11 турах. Друге місце посіла виступає за команду Росії екс-українка Катерина Лагно. Третє - француженка Поліна Гишарю. В змаганнях було заявлено 78 учасниць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: