Рух «Чесно» склав антирейтинг прогульників та кнопкодавів у ВРУ за 2017 рік

2017_attendance_cover.1200x630

Троє народних депутатів жодного разу не проголосували у Верховній Раді протягом 2017 року. Це Сергій Клюєв, Олександр Онищенко та Євген Бакулін.

Про це повідомив рух «Чесно» у своєму антирейтингу прогульників та порушників серед парламентарів за 2017 рік.

Зазначається, що найбільше голосувань проігнорували народні обранці від груп «Воля народу» (83,1%) та «Відродження» (82,4%).

До антирейтингу також потрапив народний обранець зі Львівщині Володимир Парасюк. Він не брав участі у 92,8% засідань парламенту.

Окрім того, депутати часто реєструються і перебувають у сесійній залі, проте не беруть участь у голосуваннях. Лідери – представники «Радикальної партії», які не брали участь у понад 64% голосувань, хоча були відсутніми у залі лише під час 14,2% голосувань.

Представники «Батьківщини» (36,1%) та позафракційні депутати (35,6%) частіше за все відсутні під час голосувань.

Аналітики руху «Чесно» наголошують, що навіть «стовідсоткового» прогульника відкликати неможливо. Єдине, чим можна покарати депутатів ВРУ — позбавити частини зарплатні. За дорученням спікера з вересня 2016 року перелік прогульників також час від часу публікують у газеті «Голос України».

Також зазначається, що у 2017 році 73 нардепи кнопкодавили 265 разів під час голосувань Верховної Ради. Це більше за кількість кнопкодавств, зафіксованих за два попередніх роки діяльності Верховної Ради 8-го скликання.

Найбільше кнопкодавили представники групи «Відродження» (75 зафіксованих фактів), «Блоку Петра Порошенка» (55), «Народного фронту» (46) та групи «Воля народу» (41).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: