Порошенко назвав головне досягнення України в 2017 році

poroshenko-2
Фото: Прямий

Україна завершує 2017 рік низкою важливих досягнень і успіхів, одним з яких є підтримка світової спільноти у боротьбі за відстоювання незалежності, суверенітету і територіальної цілісності держави.

Про це сказав Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Одещину, повідомили в його прес-службі.

«Європейський Союз продемонстрував єдність з нами і продовжив санкції проти Російської Федерації, незважаючи на те, що для них це непросте рішення. Рішення солідарності з Україною, підтримки України, підтримки нашої великої 45-мільйонної нації для них є пріоритетом, бо справедливість і правда з нами. І агресор повинен заплатити свою ціну. І до цього рішення приєдналися США, Японія, Канада, Австралія і велика кількість союзників по всьому світу», - сказав глава держави.

За його словами, головним досягненням 2017 було запровадження країнами ЄС безвізового режиму для українських громадян.

«Безвіз, коли український паспорт почали шанувати. З 11 червня кожен українець, який отримав біометричний паспорт, не стоячи у чергах, не сплачуючи візові збори, не заповнюючи купу нікому не потрібних паперів, може вільно подорожувати Європейським Союзом. Залізну завісу російської імперії чи СРСР зруйновано», - відзначив Порошенко.

Не менш значущим, на думку Президента, є рішення щодо завершення ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС.

Порошенко відносить до вагомих досягнень і продовження програми децентралізації, за якою бюджети територіальних громад збільшились у сім разів, розширилися їхні повноваження.

Крім того, у 2017 запущена судова реформа і розпочав роботу новий Верховний Суд, сформований за новим, прозорим принципом. Розвивається дорожня інфраструктура по всій Україні – більше 300 км доріг збудовано і капітально відремонтовано.

«Впевнений в тому, що зараз найважчі випробування вже позаду. Уряд повинен прискорити темпи економічного зростання і Президент зробить декілька важливих ініціатив з покращення інвестиційного клімату», - зазначив він.

Глава держави нагадав, що Україна піднялиася зі 153 місця у рейтингу Doing Business до 76. «Це є найбільший прогрес, який продемонструвала будь-яка країна за будь-який час», - констатував він.

Водночас, Петро Порошенко висловив переконання, що цього не достатньо і економіка має підніматися швидко для того, щоб були можливості для реалізації подальших реформ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: