Провал року: Львівщина поверне державі 24 невикористаних мільйони за програмою «Доступні ліки»

102028
Фото: 5 канал

Львівська область провалила програму «Доступні ліки». Про це під час засідання колегії Львівської облдержадміністрації заявив голова ЛОДА Олег Синютка, передає кореспондент Дивись.info.

Львівська область провалила програму «Доступні ліки».

Про це під час засідання колегії Львівської облдержадміністрації заявив голова ЛОДА Олег Синютка, передає кореспондент Дивись.info.

«Це дивно, коли держава виділила гроші на здешевлення ліків, а люди не використали їх», – заявив Олег Синютка.

Як повідомила директор департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак, область поверне до держбюджету близько 24 млн грн, а це майже 50% коштів, які були виділені на реалізацію програми.

«Не зупиняючись на об’єктивних причинах, які стосуються асортименту на ринку, є інша, яка пов’язана з неспроможністю нашої первинної мережі, з недостатньою роботою керівників закладів охорони здоров’я, центральних районних лікарень, об’єднаних територіальних громад і, власне, персонально наших сімейних лікарів. Жоден із районів області не виконав програму», - пояснила вона.

«Наші лікарі, напевно, лінуються, не хочуть, а люди недостатньо проінформовані про цю програму», – додав Олег Синютка.

Він попросив проаналізувати інформацію і доручив знайти винних. За словами Ірини Микичак, у наступному році за реалізацією програми буде більш жорсткий контроль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: