В діяльності управління капітального будівництва ЛОДА знайшли порушень на мільйони гривень

27783205_m-569c30cd5f9b58eba4a840ca
Фото: ілюстративне. Джерело: thebalance.com

Аудит діяльності УКБ ЛОДА виявив порушення бюджетного та фінансового законодавства на десятки мільйонів гривень.

Про це під час засідання колегії ЛОДА заявив начальник територіального управління Рахункової палати Володимир Піхоцький, передає кореспондент Дивись.info.

«Насторожує той факт, що найбільший розпорядник коштів – УКБ, працює в тому режимі, в якому працювало попередні роки. Коли здійснюються закупівлі на суму 160 млн грн і з них 55 млн з порушеннями законодавства - це про щось говорить. Коли перевіряються угоди з виконавцями робіт, не передбачається ніякої відповідальності за неефективне, невчасне виконання робіт. Це говорить про відсутність контролю з боку замовника. Останні порушення з боку УКБ - на 17,4 млн бюджетного законодавства, і на 5,5 млн фінансового. На 5 перевірених об’єктах невиконані роботи на 2 млн грн. Яка роль УКБ області у здійсненні цієї рооботи і держнагляду, який підписує акти про виконання і здачу об’єкту? Ніякої. Майже 60% коштів відшкодовано і повернуто, але маса запитань, зокрема, щодо якості проведених робіт. І кожного року повторюються одні і ті самі порушення», - заявив начальник управління.

Він закликав колегію прийняти рішення про притягнення до відповідальності винних у порушеннях посадовців.

Як додав директор департаменту економічної політики ЛОДА Роман Филипів, найбільш типові порушеннями розпорядників коштів є передача функцій закупівель обладнання  підрядникам, які не мали на це права. «Зокрема, закупівля обладнання, яке не використовується за призначенням через відсутність спеціалізованих приміщень, порушення термінів здійснення попередньої оплати, оплата невиконаних обсягів робіт, виконання робіт за відсутності дозволів відповідних органів, включення в кошторис матеріалів за завищеною вартістю», - пояснив Филипів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: