Вибір редакції: найкращі фільми 2017 року (відео)

shutterstock_309173387_alt

Цьогоріч продовжуємо уже традиційний для Дивись.info суб’єктивний рейтинг стрічок, який побачили світ у 2017 році.

Опублікувати добірку ми вирішили сьогодні, 28 грудня, у Міжнародний день кіно. Тож, пропонуємо до перегляду та обговорення стрічки, які сподобалися команді Дивись.info найбільше.

Lego Фільм: Бетмен

Іронічна лего-стрічка підкорила наші серця і набрала найбільшу кількість редакційних голосів. Мультфільм розповідає історію одного з найвідоміших персонажів всесвіту коміксів Бетмена в анімаційній інтерпретації іграшок Lego. Стрічка підійде усій родині, втім найбільше задоволення від неї отримають любителі коміксів, адже автори дуже дотепно попрацювали над персонажами, іронізуючи із коміксових прототипів.

Крім, ясна річ, Бетмена, в кадрі з’являються Джокер зі своєю бандою, учасники Ліги Справедливості, Зелений Ліхтар, Супермен та інші. Прем'єра стрічки режисера Кріса Мак-Кейя в Україні відбулася 9 лютого 2017 року.

На драйві

«На драйві» – це американсько-британський кримінально-комедійний фільм, знятий Едгаром Райтом. В український прокат вийшов 24 серпня. Якщо коротко, то це стрічка про юного дивакуватого але дуже талановитого водія, який опиняється втягнутим у приречене на провал пограбування. Звичайно, тут не обійшлося без любовної лінії та гарного музичного супроводу стрічки.

Якщо ви любите швидкість, карколомні перипетії сюжету та дуже талановитих акторів – вам сюди.

Спліт

Спілт – це трилер, який побачив світ 2017 року. За сюжетом, дивний хлопець викрадає трьох подруг підліткового віку прямо зі стоянки супермаркету. Дівчата приходять до тями і усвідомлюють психопат замкнув їх у якомусь ізольованому приміщенні, вибратися з якого неможливо.

Читайте також: Підсумки 2017: кого ми втратили

А найцікавіше, що з часом героїні усвідомлюють, що в тілі їхнього викрадача одночасно уживається близько двох десятків різних особистостей, які намагаються взаємодіяти один з одним, а часом і вступають у конфлікти.

За сценарієм цих особистостей аж 23, а актор Джеймс Макевой майстерно вправляється з кожною із цих численних ролей.

Тор: Раґнарок 2017

Ще одна стрічка за коміксами, що належить до всесвіту «Марвел» - Тор. Схвальні рецензії стрічка отримала від десятків найпопулярніших світових ЗМІ, фільм називають розкішною, яскравою, захоплюючою та одночасно смішною пригода улюблених супергероїв. До слова, крім самого Тора у стрічці з’являється велетень Халк, доктор Стрендж, Локі та інші відомі персонажі коміксів Марвел.

І хоч цьогоріч вийшло ще кілька стрічок про події у коміксовому всесвіті Марвел, здається, саме Тор сподобався фанатам найбільше.

Форсаж – 8

Восьма частина відомої франшизи не дивує фанатів особливими сюрпризами – тут так само є швидкість, дорогі авто, драматичні перипетії сюжету і Він Дизель. Напевно, саме за це фанати й люблять «Форсаж».

Читайте також: Найяскравіші фотографії 2017 року

«Форсаж – 8» - це традиційно гостросюжетний бойовик про злагоджену команду гонщиків, яка постійно стає на шляху дуже небезпечних людей.

І за традицією окремо: українське кіно.

Кіборги

«Кіборги» — військова драма про оборону Донецького аеропорту восени 2014 року. Глядачу показують два тижні життя військових там. На той момент оборона об’єкту триває вже чотири місяці. На екрані ми бачимо шістьох головних героїв з позивними Серпень, Мажор, Гід, Субота, Старий та Марс. Усі вони з різних причин потрапили у зону бойових дій: хтось — бо військовий за професією, комусь — прийшла повістка, дехто — доброволець. Вони говорять різними мовами: українською, російською, суржиком і мають різні погляди на майбутнє країни. Про все це ми дізнаємося з їх діалогів. Власне, фільм здебільшого побудований саме на діалогах, а не на екшн-сценах.

За словами режисера стрічки, авторка сценарію провела чимало часу разом з військовим на їхніх бойових позиціях, вивчала побут, записувала їх розмови. Окрім цього, до створення сценарію долучилися і самі військові, які брали участь у захисті Донецького аеропорту.

Межа

«Межа» — фільм, сюжет якого простий і зрозумілий. У центрі — сім’я, яка живе близько до кордону Словаччини та України. Для таких місць типовим є, коли голова родини займається контрабандою. Наш герой очолює злочинне угруповання, яке нелегально перевозить через кордон цигарки. Це — єдиний заробіток сім’ї, яким тут займаються не одне покоління.

Фільм підкупає своєю життєвістю, натуральністю, правдоподібністю. Тут немає захоплюючих декорацій, але є історія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: