У Львові дітей у садочки прийматимуть за новими правилами

1308290507_1
Фото: Дитячі садки України

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив Положення та правил про порядок набору, обліку та забезпечення прозорості у зарахуванні дітей до закладів дошкільної освіти Львова, передає кореспондент Дивись.info.

Як пояснила начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, зміни були внесені через вимоги батьків.

«Зміни стосуються безпосередньо зарахування дітей до дошкільних навчальних закладів, реєстрації на онлайн-платформі lviv.smart.ua. Окрім того, заявки дітей, народжених цього року, можуть бути зареєстровані лише з 9.00 год. першого робочого дня січня наступного року. Кожній дитині присвоюється індивідуальний номер і дата реєстрації – ці дані фіксуються. Батьки мають право обирати три дошкільних навчальних заклади – вони мають право змінювати ці навчальні заклади до 30 травня поточного року. Тобто вони обирають за пріоритетністю – якщо дитина не потрапила до одного садочка, вона зсувається і може бути зарахована у два інші навчальні заклади», – пояснила Зоряна Довганик.

За її словами, відтепер поліцейські не належать до пільгової категорії, діти яких зараховуються поза чергою.

«20% від списового складу дітей, які зараховуються до певної вікової групи,– це будуть діти пільгової категорії, аби батьки могли чітко орієнтуватися, чи до цієї групи буде зараховано троє чи четверо дітей пільгової категорії. Діти, які не потрапили цього року, їхні заявки автоматично були перенесені до нової електронної системи для зарахування їх на 1 вересня 2018 року. Вони зараховуються першочергово», – додала Зоряна Довганик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: