Шановні співвітчизники, дорогі українці: як вітали країну з Новим роком президенти

maxresdefault

ІА Дивись.info зібрала найцікавіше з новорічних привітань українських президентів протягом останніх десяти років.

Невдовзі українці почують традиційне новорічне привітання від глави держави. Ми ж пропонуємо вам пригадати, що бажали президенти України у попередні десять років. Оскільки зазвичай привітання складається з трьох частин: здобутки минулого року, плани на майбутній рік, а також заключне побажання чогось від Президента в одному-двох реченнях, ми відібрали цитати саме таким чином.

Привітання Віктор Ющенка з 2007 роком

Фото: jizn.info

У 2006 році, з волі людей, Верховна Рада України визнала Голодомор 1932-33 років актом геноциду. Це подія історичного масштабу, найбільш значущий факт національного життя у році, що минає.

Соціологія стверджує, що за 2006 рік серед українських громадян на 20% зросло почуття патріотизму, а головним рушієм зростання стала молодь Півдня і Сходу… Є відчуття консолідації, коли ми святкуємо ювілей Львова і ювілей Дніпропетровська, коли зводимо пам’ятник Героям Крут і загиблим українцям у селі Павлокома у Польщі.

Я звертаю увагу на три прості пріоритети:

  • українські політики мають дотримуватись домовленостей;
  • у владі не може бути атмосфери війни;
  • Україні потрібне нове дихання. Нам потрібні нові імпульси в економіці, у створенні єдиного національного гуманітарного простору.

Привітання Віктора Ющенка з 2008 роком

Найважливішим для мене було економічне зростання, боротьба з бідністю і безумовно соціальні ініціативи, що стосуються майже 35 мільйонів людей. Моя позиція категорична — вони мають і будуть виконані.

Україна була єдиною у горі, коли втратила невинних людей у немислимих аваріях у Дніпропетровську і на шахті імені Засядька. Ці катастрофи, їхні жертви, їхні причини не будуть забуті. Щось дуже важливе зрушилось у нас всередині, коли ми разом зі 193 державами світу вшанували пам’ять Голодомору і усвідомили його причину — зрештою, ми усвідомили себе єдиною нацією.

Надходить рік великих можливостей. Я прошу у Господа міцного здоров’я, щастя і добра для кожного з вас, для кожного з нас, для наших сімей і нашого народу.

Привітання Віктора Ющенка з 2009 роком

Є щоденне добро, звернене один до одного. Є віра у вищу справедливу силу і в наші з вами сили… Є Вітчизна і є держава, одна для всіх і творена всіма. Ми не безлика маса, ми великий народ особистостей, чий минулий рік визначається не політиками і не телевізійними шоу, а власними успіхами…

Такі практичні зміни як наш вступ до світової організації з торгівлі, майбутня Угода про асоціацію України і Європейського союзу, а також зміни, що здатні стати історичними, поступове усвідомлення нами нації, перші кроки до об’єднання і духовного життя…

Попереду нелегкі часи для світу і України. Я знаю пройдемо випробування впевнено і вірю — без втрат. Ми повинні використати нинішню кризу для найважливішого — справжньої, докорінної зміни країни.

На порозі — Новий рік. Зустрічаючи його, я прошу у Господа благословення і захисту для всіх нас. Я бажаю всьому українському народові щастя, добра і великою незламної сили.

Привітання Віктора Ющенка з 2010 роком

Це був непростий рік. Він пройшов під знаком кризи, але не криза визначала його характер. Ми витримали удар кризою, ми будували стадіони і дороги, нові лікарні і школи. Ми добилися, що «Євро 2012» буде у чотирьох містах України. Ми секторально об’єднуємося з Європейським союзом через простір гуманітарний, транспортний, авіаційний, простір юстиції і безпеки. Ми увійшли до енергетичного співтовариства і вперше в історії наблизилися до підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Ми європейці. Ми будемо у Європейському союзі і НАТО. Ми будемо жити у безпечній, захищеній і процвітаючій державі.

Віримо у нашу силу, віримо у себе. Будьмо певні у тому, що 2010 рік принесе нам перемогу.

Привітання Віктора Януковича з 2011 роком

2011 стане важливим кроком до добробуту, бо наші чесні працьовиті люди заслужили гідного життя, бо наші діти варті мати щасливе дитинство і радісне майбутнє, бо наші батьки, старші друзі, які будували незалежність, створювали багатство нашої країни, мають право на те, щоб осінь і зиму свого життя провести в теплі, повазі, достатку.

…навіть у Новорічну ніч не маю право розповідати казку. Кажу як є. Буде в нас багато роботи, але у нас є і багато енергії. Ми маємо багато віри в нашу державу, ми маємо багато надії в свої сили і в Божу допомогу. І з цим ми йдемо в Новий рік. І з цим ми знову переможемо і будемо щасливі.

Здоров’я, добра і щастя усім людям України і у всьому світі!

Привітання Віктора Януковича з 2012 роком

Рік, що минає, був визначальним для нашої держави. Ми будували мости і дороги, школи і лікарні, стадіони і аеропорти. Ми збирали рекордні врожаї. Ми відкривали Україну для світу. Українці довели, що наша країна сильна в єдності народу. Ми надалі будем берегти і укріплювати цю єдність.

Ми продовжимо модернізацію нашої країни, продовжимо будувати сучасну економічно розвинену демократичну державу…

Бажаю усім нам доброго здоров’я, удачі та здійснення мрій.

Привітання Віктора Януковича з 2013 роком

Фото: Фокус

Рік, що минає,  приніс країні нові звершення. Україна провела на найвищому рівні Євро-2012, і тим самим назавжди вписала своє ім'я в історію європейського футболу.

Наступний 2013 рік повинен стати роком розвитку та соціальної справедливості. Усі гілки влади мають забезпечити максимальний соціальний ефект від економічного зростання та правових перетворень. Початок роботи оновленого складу Верховної Ради та Уряду відкриває можливості для конструктивної співпраці усіх провідних політичних сил задля розбудови України. Головним принципом нашої зовнішньої політики має стати відстоювання національної гідності.

Від щирого серця бажаю кожній родині здоров’я, здійснення мрій та сподівань. Хай у ваших домівках завжди планують мир та добробут.

Привітання Віктора Януковича з 2014 роком

Минає 2013 рік. Рік непростий, а можливо, і найскладніший в історії незалежної України. Але, за великим рахунком, 2013 рік став для нас роком прогресу. Через майдани та національні круглі столи, політичні суперечки та відвертий діалог ми йдемо шляхом порозуміння та національної консолідації.

Переконаний: економічні негаразди та політичні чвари минулого року лише загартували нас. У 2013 році… ми достойно склали іспити на державну зрілість.

Ми продовжимо працювати над угодою з Європейським союзом. Ми відновили дружні, братерські стосунки з Росією. І ми здійснили справжній прорив у відносинах з Китаєм. Ми забезпечуємо дієву рівновагу між Заходом та Сходом, не поступаючись ні на крок своїми національними інтересами.

Вірю в те, що 2014 роком єдності, розвитку і успіху. Від щирого серця бажаю вам міцного, козацького здоров’я, вдачі в усіх наших добрих справах та починаннях, справжньої любові та взаємоповаги, простого людського щастя. Хай нам Бог допомагає!

Привітання Петра Порошенка з 2015 роком


Рік, що минає, був найважчим за останні сім десятиліть з 45-го року. Лютий ворог зазіхнув на наші життя, територію, свободу, незалежність та вся країна стала на захист Батьківщини. Цю вітчизняну війну ми обов’язково виграємо.

Гаслом минулого року стали слова «Єдина країна. Единая страна. Бір Девлет».

15-й рік не буде легким, та я вірю, що в історію він увійде як рік старту глибинних реформ, які відкриють нам шлях до членства в Євросоюзі.

Сьогодні бажаю всім нам довгоочікуваного тривалого миру. Хай здійсниться пророцтво Шевченка і «на оновленій землі врага не буде супостата, а буде син і буде мати, і будуть люди на землі». С новым годом, дорогие соотечественники» З новим роком, дорогі співвітчизники! Ян'и йилиниз хайирли олсун, азіз ватандашлар!»

Привітання Петра Порошенка з 2016 роком

Ми вистояли й зберегли країну. Стали не лише старшими, але й мудрішими та сильнішими… А головне — ще більш єдиними як народ, український народ.

Наступного року впаде паперова завіса між Україною та Євросоюзом. Громадяни нашої держави зможуть вільно відвідувати Європу як у справах, так і для відпочинку, гуманітарного обміну.

З першого січня починає діяти поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Євросоюзом. За кілька років ми компенсуємо колосальні збитки, яких завдала Україні Росія.

Україна буде європейською, сильною, єдиною!

Привітання Петра Порошенка з 2017 роком

Ми подолали шок від руйнування частини індустріального потенціалу, спричиненого військовою агресією. Так само, як і від ворожого закриття Росією ринку для наших товарів, від торговельної та транспортної блокади… Ми адаптували наше господарство до нових умов. Нам вдалося відновити економічне зростання… Ми зміцнили нашу обороноздатність…

Головним своїм завданням бачу підтримку належних політичних умов для розвитку країни. І звичайно ж, – посилення нашої обороноздатності, зміцнення міжнародної підтримки України, зближення з Євросоюзом та НАТО.

Від імені всієї України вітаю вас, наші співвітчизники, дорогі брати і сестри у Криму, Севастополі та окремих районах Донеччини і Луганщини. Російська окупація – це тимчасово. Ми обов'язково об’єднаємося, і все буде добре

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: