Колишнього очільника Львівської облради взяли під варту

Screenshot_7
Фото: Національна академія аграрних наук України

Екс-голову Львівської облради Орест Фурдичко може вийти на волю під заставу в три мільйони гривень.

Про це пише Tvoemisto.tv з посиланням на відповідь НАБУ на інформаційний запит видання.

1 січня за рішенням суду взяли під варту колишнього голову Львівської облради Ореста Фурдичка, якого разом зі спільником затримали за підозрою в отриманні хабара.

Їм обом уже повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди на суму 300 тисяч доларів США, а першого січня слідчий суддя постановив взяти Ореста Фурдичка  та його спільника під варту на 60 діб. Водночас суддя встановив  розмір застави, під яку вони можуть вийти на волю: три мільйони гривень для екс-голови Львівської облради і мільйон гривень для спільника.

Як вказано у відповіді НАБУ, директор науково-дослідного інституту та його спільник вимагали 500 тисяч доларів за безперешкодне виконання договору про спільну діяльність між вказаною науково-дослідною установою та суб’єктом господарювання. 30 грудня 2017 року вони отримали 300 тисяч доларів і після цього їх затримали у Києві працівники НАБУ та САП.

У єдиному реєстрі електронних декларацій у Ореста Фурдичка вказано загальний річний дохід на суму 708 тис. грн, 25 тис. грн готівки, майже 380 тис. грн депозиту у національній валюті та більше 88 тис. у доларах.

На його родину зареєстровано сім квартир, гараж, дві житлові будівлі, один садовий будинок, вісім земельних ділянок, два нежитлових приміщення та чотири авто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: