Напередодні Різдва правоохоронці перевірятимуть місця масового зібрання людей

PM548image001
Фото: Національна поліція України

Напередодні Різдва правоохоронці перевірятимуть культові споруди та місця масового зібрання громадян.

Про це сьогодні, 3 січня, повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий під час відеоселекторної наради, передає департамент комунікації Національної поліції України.

За словами Сергія Ярового, в період різдвяних свят на території держави відбудуться відправи у храмах за участю щонайменше чотирьох мільйонів вірян.

«Храми мають відповідати вимогам безпеки прихожан. Відтак наголошую на необхідності проведення обстежень культових споруд. Ми всі знаємо, як сусідня Росія може розхитувати ситуацію», – заявив перший заступник міністра внутрішніх справ.

Крім того, Сергій Яровий наголосив на залученні до забезпечення публічної безпеки та правопорядку достатньої кількості сил та засобів для виконання поставлених завдань під час різдвяних свят. Зокрема, і підрозділами Національної гвардії та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Перший заступник міністра внутрішніх справ також зазначив, що в період з 31 грудня та 1 січня в країні відбулось близько 800 масових заходів, в яких взяли участь приблизно 1,5 млн. громадян.

До забезпечення охорони публічного порядку було задіяно понад 10 тисяч працівників Національної поліції та Національної гвардії. Особовий склад поліції в областях був переведений на посилений режим.

«В цілому на новорічні свята працівники Національної поліції, Національної гвардії, Держприкордонслужби, Державної служби з надзвичайних ситуацій – своє виконали завдання», – відзначив Сергій Яровий.

Він додав, що правоохоронці також належним чином забезпечили правопорядок під час факельної ходи з нагоди святкування 109-ї річниці з дня народження Степана Бандери. Участь у цих заходах взяло понад шість тисяч людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: