У Данії вкрали пляшку російської горілки вартістю 1,1 мільйона євро

da0b2c7c-b583-49ac-b97b-491bf168402a

У данському Копенгагені вкрали одну з найдорожчих у світі пляшок горілки вартістю 1,1 мільйона євро, яку її власник привіз із Росії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Крадіжка сталася в барі Café 33, де було виставлено ​колекцію горілок. Власник колекції Брайан Енгберг повідомив про крадіжку в поліцію та виклав у Facebook фото ймовірного злочинця в масці, знятого камерою спостереження.

Колекціонер розповів журналістам, що позичив пляшку в Росії близько півроку тому і вона не була застрахована. Пляшку виготовлено ​​із застосуванням золота та срібла та прикрашено емблемою з автомобілем, який брав участь у ралі Монте-Карло в 1912 році, а також частиною його шкіряного сидіння.

Пляшка була виготовлена приватною компанією Dartz Motorz, яка базується в Латвії та спеціалізується на виробництві бронеавтомобілів. Dartz Motorz ​​позиціонує себе як продовжувача традицій марки «Руссо-Балт», хоча сама компанія не є власником марки. Автомобілі під цією маркою почали випускати на вагонобудівному заводі в Ризі 100 років тому. Кілька таких машин було поставлено російському імператорському двору.

Світової популярності «Руссо-Балт» набула в 1910 році, коли головний інженер заводу Андре Нагель змагався на такій машині в ралі Санкт-Петербург-Неаполь. Автомобіль пройшов дистанцію без жодної поломки. За рік Нагель виграв на «Руссо-Балт» ралі в Монте-Карло. З початком першої світової війни виробництво автомобілів перенесли до Москви та Санкт-Петербургу, а незабаром після революції 1917 року припинили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: