У «Київстар» прийшли з обшуком податківці

ed3eea88beb22ac0e76dfebdcca6350e_771x517

В офіс «Київстару» в Києві прийшла з обшуком податкова поліція.

Про це президент компанії Петро Чернишов повідомив у Facebook 4 січня, передає УП.

«Сьогодні вранці до нас у головний офіс прийшло близько трьох десятків податкових поліцейських. Проникли через охорону всією ось такою бригадою, просто розсунувши наш турнікет, і пред'явили нам постанову Шевченківського районного суду Києва про дозвіл провести обшук нашого офісу», – написав він.

Президент «Київстару» уточнив, що податківці прийшли без зброї і без масок, але в їхньому складі «прийшли одразу чотири податкових майори!».

«Що ж вони шукають у такому великому складі? Три договори, укладених дуже давно ще минулим керівництвом компанії, які вже припинили дію, і пару десятків додаткових документів до них», – додав Чернишов.

Він нагадав, що вже майже 2 роки йде суд «Київстару» з Державною фіскальною службою, яка вважає, що оператор недоплатив до скарбниці України майже 1,5 млрд грн.

«Ми вважаємо, що ця справа вигадана, адже компанія завжди справно і в повному обсязі перераховує всі податки і збори до бюджету країни. Не дарма нас регулярно називають платником податків №1 у сфері зв'язку та одним із найбільших платників податків країни», – заявив Чернишов.

За його словами, за 20 років роботи «Київстар» сплатив до скарбниці 52 млрд грн різних податків і зборів.

«Ми ніколи не відмовлялися надавати документи і відвезли в суд цілу вантажівку (це не жарт!) доказів, однак, як видно, суд вважав це недостатнім і 26.12.2017, нічого нам не сказавши, дав податковим інспекторам дозвіл на обшук і вилучення документів», – зазначив Чернишов.

Натомість у фіскальній службі пояснили, що обшук в офісі оператора «Київстар» 4 січня стосувався провадження щодо несплати ним близько 2,4 мільярда гривень податків.

Про це повідомила речниця Державної фіскальної служби Наталя Непряхіна у Facebook

Співробітники податкової міліції Офісу великих платників податків ДФС провели його «з метою відшукання та вилучення документів, що мають об’єктивне значення у кримінальному провадженні».

«Проведено обшук на виконання ухвали слідчого судді від 3 січня 2018 року, постановленої за результатами розгляду відповідного клопотання слідчого, погодженого процесуальним керівником – прокурором Генеральної прокуратури України», – зазначила Непряхіна.

«Під час проведення обшуку у відповідності зі змінами до Кримінально-процесуального кодексу застосовувався відеозапис» – наголосила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: