Весілля принца Гаррі принесе британській економіці півмільярда фунтів

41812820_303

Весілля у королівській родині привабить сотні тисяч туристів. Чимало зароблять і на сувенірній продукції, вважають аналітики Brand Finance.

Весілля британського принца Гаррі та американської акторки Меган Маркл може влити в економіку Сполученого Королівства близько півмільярда фунтів стерлінгів. Про це йдеться у прогнозах консалтингової контори Brand Finance, оприлюдненому в середу, 3 січня, передає DW.

«Думаємо, близько 200 мільйонів фунтів надійде від туризму, подорожей та готельного бізнесу», - пояснив керівник компанії Девід Хейг. За їхньою оцінкою, ще 150 мільйонів фунтів стерлінгів витратять на вечірки та святкування, інші 50 мільйонів принесе продаж тематичних футболок та інших сувенірів. Саме весілля стане своєрідною рекламою Великобританії у світі, вартість якої можна оцінити в 100 мільйонів фунтів стерлінгів.

Урочиста церемонія відбудеться 19 травня у Віндзорському замку, тисячолітній королівській резиденції. За даними статистичного відомства Великобританії, весілля старшого брата Гаррі, принца Вільяма та Кейт Міддлтон у квітні 2011 року призвело до збільшення потоку туристів на 350 тисяч порівняно з квітнем 2010 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: