Астрономи знайшли дві планети, які можуть бути придатними для життя

bez_nazvaniya_12

Група американських і британських експертів вважає, що на двох планетах в системі зірки TRAPPIST-1 все-таки можливе життя, як його можуть уявляти земляни, хоча раніше подібну гіпотезу відкидали.

Про це повідомляє Naked Science.

Зірка TRAPPIST-1 в сузір'ї Водолія розташована в 39,5 світлових роках від нас, що за астрономічними мірками недалеко. Учені знайшли поряд з нею сім планет, причому три з них знаходяться в зоні ймовірної населеності.

Сонце є жовтим карликом. За своїми характеристиками воно дуже далеке від TRAPPIST-1, яку класифікують як червоний карлик. Це маленька і відносно холодна зірка. TRAPPIST-1 відрізняє висока, порівняно з Сонцем, активність, яка може перешкоджати зародженню і підтримці життя.

Група дослідників змоделювала зоряний вітер (витікання речовини із зірки в міжзоряний простір), проаналізувала процеси, які можуть відбуватися в атмосферах трьох потенційно придатних для життя планет. Вони прийшли до висновку, що планети можуть впродовж більш ніж мільярда років зберігати атмосфери, придатні для підтримки життя.

При цьому ксенобіологи радять обережно інтерпретувати їх висновки, тому що доказів населеності цих планет як і раніше немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: