До храмів УПЦ МП несуть ляльки, бо священик не відспівав дитину, хрещену в УПЦ КП (фото)

1

Сьогодні, у Запоріжжі стартував флешмоб #принеси_ляльку (#принеси_куклу). Люди почали нести під стіни церки Іоана Кронштадського ляльки в знак протесту проти дій тутешнього священика, який відмовився хоронити трагічного загиблого дворічного малюка, бо, мовляв, дитина хрещена в УПЦ КП.

Сьогодні, у Запоріжжі стартував флешмоб #принеси_ляльку (#принеси_куклу). Люди почали нести під стіни церкви Іоана Кронштадського ляльки в знак протесту проти дій тутешнього священика, який відмовився хоронити трагічного загиблого дворічного малюка, бо, мовляв, дитина хрещена в УПЦ КП.

Трагедія тапилася 31 грудня у родині Поліщуків. Близько 18:20 за вулиці Історичній 39-ти річний житель Запоріжжя вирішив вкоротити собі віку і викинувся з вікна багатоповерхівки.

У цей момент у дворі будинку гуляв хлопчик зі своїм татом. За трагічним збігом обставин, самогубець упав саме на дворічного малюка.

Чоловік помер від отриманих травм на місці. Хлопчика намагалися врятувати лікарі швидкої допомоги, але дитина, не отямлюючись, померла в реанімаційному автомобілі.

Під час похоронної процесії, коли прибулий священик дізнався, що дитя було хрещене у церкві Київського патріархату, навідріз відмовився ховати дитину. Ні сльози, ні благання батьків не допомогли. Організацією відспівування займалася ритуальна служба, куди по організацію поховання звернулися батьки малюка.

За словами керівниці організації Світлани Шаповал, подібний випадок з ними стався вперше, тому що більша частина клієнтів були хрещені священнослужителями Московського патріархату.

Подія викликала чималий резонанс у суспільстві.

Журналіст Дмитро Вовнянко напиписав: «Якби на місці московського священика був священик греко-католик, римо-католик, єврейський рабин, мусульманський мулла, цікаво, вони б відспівали мертву дитину, нехай він навіть іншої віри. Христос цікавився правильністю хрещення тих хлопчика і дівчинки, яких він воскресив?»

А так відреагував Юрій Гудименко: «На похоронах дитини, прямо на похоронах, священик відмовився відспівувати мертвого хлопчика. Прямо біля труни. Навіть у падаючої перед ним на коліна матері.

Тому що дитину хрестили в церкві Київського патріархату. А відспівувати дитину прийшов священик Московського. Організатори похорону не подумали, а збожеволілим від горя батькам було не до цих тонкощів. І він відмовився відспівувати дворічну дитину, хрещену в «незаконній церкві». І в найближчій церкві, теж Московського патріархату, батькам відмовили. Тільки терміново викликаний священик Київського патріархату відспівав дитину, і його змогли нарешті поховати. Стан батьків до цього моменту можете уявити собі самі. Я намагався. Я не зміг».

Відтак мешканці Запоріззя відгукнулися на заклики у соцмережах і почали нести іграшки під стіни церки, де священик зміг просто так розвернутися і залишити труну з мертвою дитиною і вбитих горем батьків.

Як повідомляє Forpost запорізький блогер Олексій Мосейко, до стін церкви він прийшов разом з двома своїми колегами, аби покласти іграшки під двері храму.

Нас ніхто не зустрічав. Лише після того як ми поклали іграшки, вийшов священник і буркотавши собі щось під носа, забрав їх. Він сказав, що ми намагаємося його образити і за уставом церкви не дозволено, аби ляльки лежали перед входом, — розповів Мосейко.

Олексій також повідомив, що одну з іграшок намагалася вкрасти якась жінка, але побачивши чоловіків — передумала.

До флешмобу завдяки хешчегам у соціальних мережах долучаються мешканці інших міст. Наразі уже можна знайти фото з Чернігова та Слов'янська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: