В переддень Різдва у місті встановили Різдвяного Дідуха

img7031-81bc157824acbc3a717cba41011d2fe8

Сьогодні, 6 січня, у місті відбулися урочистості із винесення та встановлення Різдвяного Дідуха. Традиційно, Дідух розташували на пл. Яворського.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«В нас є добра, славна традиція, що ми кожного року встановлюємо Дідуха. Дідух до хати – вся нечесть з хати. Цей Дідух символізує добро, достаток. Ми би дуже хотіли, щоби він також приніс всім нам мир, щоб і львів’яни, і гості нашого міста відчули тепло один одного, щоб ми були джерелом любові один одному. Я бажаю усім успіхів, бажаю процвітання і великої Божою ласки», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Так, о 12.00 год у фойє Ратуші зібралися очільник Львова Андрій Садовий, депутати, мешканці та гості міста. Опісля, біля шопки колядували, сформували колону та вирушили із маленькими дідухами до місця встановлення великого Дідуха – на пл. Яворського. Маршрут колони пролягав площею Ринок, а також вулицями Беринди і Театральною. А на площі Яворського відбулося встановлення Дідуха.

Для львів’ян та гостей міста виступали творчі колективи: зразковий дитячий фольклорний ансамбль пісні «Джерельце» при Будинку вчителя, хор «Гомін» та ансамбль «Горгани».

«Без традицій не можна будувати успішну країну. Ця добра традиція – виносити щороку Дідуха на Різдво, який символізує добро, бути разом за родинним столом, багато колядувати – це те, що робить нас українцями, великою, потужною нацією. Бажаю усім відчути тепло один одного, відкрити свої серця, сприйняти Ісуса Христа, бо він любить кожного з нас і хоче кожному з нас допомогти. Бажаю всім добра. Львів завжди гостинний і радісний », - додав Андрій Садовий, міський голова Львова.

Як повідомляють у міському управлінні культури, сам Дідух, висотою понад 3 метри, прикрасили різнобарвними стрічками майстри Шевченківського гаю на чолі із майстром Миколою Городником. Конструкція, на якій стоїть Дідух – минулорічна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: