Інформацію про відсутність персоналу у львівській лікарні на свята перевірить спеціальна комісія

shutterstock_113775325_small-727x409
Фото ілюстративне. Джерело: mobar.memberbenefits.com

Про це журналістам Дивись.info повідомила Директор департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак.

Вона розповіла, що рішення про створення спеціальної комісії було прийнято сьогодні під час апаратної наради в ЛОДА.  «Сьогодні на апаратній нараді в голови обласної адміністрації Олега Синютки пані Галина Янко озвучила інформацію, своє звернення, яке вона попередньо викладала у Facebook. Ми обговорили це питання і за дорученням голови, і я абсолютно підтримую це, сьогодні наказом по департаменту я створю комісію з проведення службової перевірки». - Прокоментувала ситуацію журналістам Дивись.info Ірина Микичак.

Вона також анонсувала, які саме фахівці увійдуть до складу комісії та зауважила, що ДОЗ зацікавлений в об’єктивній перевірці, адже лікарня швидкої допомоги має дуже високе навантаження й приймає пацієнтів не лише зі Львова, а й з усієї області: «Головою комісії буде мій заступник Андрій Васько, до комісії будуть залучені начмеди основних лікарень, провідні експерти по стаціонарній допомозі,  попросимо ректора медичного університету, аби був проректор і завкафедрою неврології у складі комісії, а це абсолютно незалежні фахівці у неврології, - розповіла Ірина Микичак.

Крім того, запросимо представника міської ради і на наступний понеділок на апаратній нараді у голови ОДА (поки що буде прийнято рішення про проведення іншого формату наради) ми озвучимо результати. До роботи комісії буде також залучена пані Галина Янко і ті люди, на яких вона посилається. Тобто, вони будуть мати можливість повністю співпрацювати з комісією, надати інформацію, яку вважають за потрібне. Однозначно, ми дуже зацікавлені в об’єктивності проведення цієї перевірки, адже лікарня швидкої допомоги є одна із найскладніших лікарень, там концентруються ургентні пацієнти не тільки з міста, а й з області, які потребують великого обсягу колективної праці. І ми розуміємо і знаємо, що є багато проблем в організації процесу самого лікування, і дуже зацікавлені разом із громадськими організаціями допомогти медичному колективу лікарні зробити якнайкращі умови для пацієнтів».

Також вона додала, що за її інформацією, усі чергові працівники, які мали працювати у святкові дні, були на місцях.

Нагадаємо, на Різдво у Львові спалахнув скандал через інформацію про відсутність медичного персоналу в одному із відділень міської лікарні швидкої допомоги. Громадська активістка, ведуча і голова Громадської ради при СБУ Галина Янко на своїй сторінці у Facebook поскаржилася, що на Різдво коридори лікарні порожні, а в ординаторській не можна знайти медпрацівників. Вона також додала, що з аптек, що розташовані у приміщенні лікарні, майже жодна не працювала, через що біля них утворилися черги людей.

За даними Галини Янко, на все відділення неврології працював 1 черговий лікар. Детальніше допис читайте і дивіться тут.

https://www.facebook.com/galyna.yanko/videos/757751587753373/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: