Комітет Підприємців Львівщини: зміни до Податкового кодексу дозволять обмежити потік «сірого» імпорту до країни

newsbel.by-20.05.2015-ctbYPV8XfDXDOwOxeiqCqzLBi0MiZJRc-e1498202415484

Завдяки змінам до Податкового кодексу розвиватиметься легальний імпорт.

Про це йдеться на сайті ГО «Комітет Підприємців Львівщини».

Як йдеться в повідомленні, такі нововведення дозволять обмежити потік «сірого» імпорту до країни, і, щонайголовніше, вносити диспропорції на внутрішній ринок. Для бізнесу стануть рівними та зрозумілішими правила ведення діяльності, ніхто не матиме додаткових необґрунтованих конкурентних переваг.

За словами голови ГО «Комітет Підприємців Львівщини» Андрія Дячишина, завдяки цим змінам розвиватиметься легальний імпорт — це означає розвиток і розширення підприємницької діяльності. Легальні товари – це також додатковий захист прав споживача.

«Є бізнес зареєстрований, легалізований, який платить податки, і який працює в правовому полі, а ті які намагаються скористатися недоліками державного управління в своїх цілях не можуть називатися підприємцями. Тому негативу щодо змін до Митного кодексу немає»», - сказав Андрій Дячишин.

Читайте також: Зміни до Податкового кодексу: що, як і скільки можна ввозити в Україну з-за кордону 

«Бізнес вважає, що такі нововведення зменшать кількість «човників» (адже поняття черг на кордонах надалі нівелюють). Через дискомфортний перехід кордону, який подекуди затягувався до кількох годин, зривалися переговори бізнес-делегацій, в інших випадках інвестор відмовлявся від ідеї ведення бізнесу в Україні. Відповідно зміни частково мали б покращити інвестиційний клімат в країні», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 4 січня противники змін до Податкового кодексу на кілька годин перекрили пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне», та обіцяли 10 січня заблокувати всі пункти пропуску в Львівській області.

Як повідомили у ГУ ДФС у Львівській області, за попередньою інформацією 10 січня цього року заплановано блокування доріг, що ведуть до пунктів пропуску через державний кордон України для автомобільного сполучення, розташованих на Львівщині, зокрема, «Рава-Руська – Гребенне», «Краковець – Корчова» та «Шегині – Медика».

Як зазначили в управлінні, такі акції спрямовані на те, аби привернути увагу щодо змін в оподаткуванні митними платежами товарів, які переміщуються через митний кордон України громадянами, а також інші зміни в законодавстві, які набрали чинності 1 січня 2018 року.

У зв’язку з цим керівництво Львівської митниці ДФС просить громадян, які планують подорожі за кордон, врахувати зазначене та слідкувати за інформацією, розміщеною на сторінці ГУ ДФС у Львівській області в соціальній мережі Facebook та на його субсайті.

Зазначимо, змінами до Податкового кодексу передбачено, що без мита в Україну можна ввозити товари в ручному або супроводжуваному багажі сумою до 150 євро (в аеропортах – до 1000 євро) і вагою до 50 кг. Однак ці норми діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні більше 24 годин і в'їжджає до країни не частіше одного разу протягом 72 годин. Якщо ж норма про 72 години не буде дотримана (тобто якщо перетин кордону відбувається частіше), то без податків можна завезти лише товар на суму до 50 євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: