На субвенції місцевим бюджетам в 2018 році передбачили 284 мільярди

_Za_dva_misyaci_biznes_spilnota_Hmelnichchini_splatila_ponad_700_milyoniv_griven_podatkiv_i_zboriv__1_2016_03_06_10_44_24-7065
Фото: ілюстративне. Джерело: Агрополіт

З Державного дорожнього фонду буде виділено місцевим бюджетам 11,5 млрд грн на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автодоріг та вулиць.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«З 2018 року в складі спецфонду держбюджету створено Державний дорожній фонд обсягом 37 млрд грн. За його рахунок місцевим бюджетам передбачено 11,5 млрд грн субвенції на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автодоріг місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності», - йдеться у повідомленні.

За словами віце-прем’єра, загалом у держбюджеті передбачено 284 млрд грн субвенцій місцевим бюджетам. Зокрема, виділено 61,7 млрд грн освітньої субвенції (на 22% більше від плану на 2017-й), 57,4 млрд медичної субвенції (на 5% більше від плану на 2017-й), 73,7 млрд на пільги й житлові субсидії, 59,9 млрд на допомогу родинам із дітьми.

«З огляду на чинні позиції місцевих бюджетів, вважаю, що головний кошторис країни-2018 є сприятливим до діяльності місцевих громад і загалом – до поглиблення децентралізації. Він дозволяє самоврядуванню нарощувати ресурсну базу, упорядкувати питання власності щодо об’єктів соціально-культурної сфери. А це – крок до функціональної оптимізації закладів освіти, культури, медицини», - пояснивурядовець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: