«Забирали паспорти, карали за хворобу»: у Вроцлаві українців продавали у трудове рабство

136fdf04-4d6e-431b-a9e1-2b7b165bcb92

Щодо українців застосовували так званий «механізм боргів».

У Вроцлаві місцеву мешканку підозрюють у торгівлі людьми. Загалом їй висунуто 20 звинувачень, із них 17 стосується торгівлі людьми. Про це повідомляє «Польське радіо».

За даними правоохоронців, 44-річна полька Аґнєшка Ґ. набирала українців для роботи у трьох будівельних фірмах Вроцлава.

«Жінка була відповідальна за набір працівників та призначення робіт для трьох будівельних компаній у Вроцлаві. За даними прикордонної служби, Ґ. використовувала особисту ситуацію та незнання польської мови громадянами України. У працівників відбирали паспорти, аби вони не могли вільно їздити країною та покидати робочі місця», – йдеться у повідомленні.

Крім того, щодо українців застосовували також так званий «механізм боргів»: за повернення паспорту обвинувачена вимагала виплатити понесені витрати, пов’язані з працевлаштуванням іноземців.

Окружна прокуратура у Вроцлаві звинуватила жінку у торгівлі людьми, погрозах та підробці документів. Справу порушили після попереднього провадження у справі приховування паспортів – її проводили співробітники прикордонної служби.

Також правоохоронці з'ясували, що пані Аґнєшка встановлювала штрафи, однак не виплачувала зарплат. А от карали працівників навіть за те, що вони хворіли, змінювали роботу або не відповідали на її дзвінки.

Тепер жінці загрожує щонайменше 3 роки позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: