Адвокати Ноздровської і правозахисники мають сумнів, що затриманий - реальний убивця

944e837-rooshan-sud-115
Фото: УП

Адвокати і родичі вбитої правозахисниці Ірини Ноздровської мають сумніви у тому, що затриманий за підозрою в її вбивстві Юрій Россошанський - реальний виконавець злочину.

Про це повідомив представник сторони потерпілої, адвокат Анатолій Худяков, - пише УП. «Зі ЗМІ нам стало відомо, що затриманий - Юрій Россошанський, батько Дмитра. Але і у нас, як у представників сторони потерпілої, і у родичів Ірини - її дочки, зокрема, - викликає дуже великий сумнів, що затриманий - реальний виконавець», - заявив Худяков.

За його словами, даний затриманий - "найлегша, проста версія, яка лежала на поверхні". «Тіло Ірини знайшли недалеко від будинку Россошанських. Знайшли так, ніби його ніхто не ховав. Тобто його мали залишити так, щоб його знайшли. Тому перші, до кого б виникли питання - сім'я Россошанських», - зазначив Худяков.

Крім того, у захисників викликає підозру те, що літній чоловік міг непомітно і легко пронести тіло жінки півтора кілометри.

«Говорити, що у Юрія Россошанського були мотиви - що Дмитра посадили і у справі поставлено крапку, - не можна. Захист Дмитра може використовувати закон про амністію ("Закон Савченко"- ред.), і Дмитро міг би досить швидко вийти за амністією. Відповідно, мотив для його батька жорстоко вбивати Ноздровську - дуже "натягнутий», - впевнений адвокат.

Водночас правозахисники припускають, що сумніви адвокатів обґрунтовані та наголошують - у суді представити переконливі докази буде набагато складніше, аніж "вибити" зізнання. Про це у Фейсбук написала правозахисниця Ірина Сєдова: «Фальсифіковані справи базуються на абсурдних речах. Я постійно бачу, як це роблять окупанти у Криму. Звісно хочеться, щоб слідство у справі Іри Ноздровської ретельно довело провину затриманої за її вбивство людини. Щоб надали реальні вагомі докази. Поки що це виглядає, як спроба швидко засудити, щоб зняти соціальну напругу у резонансній справі. Зізнання, користуючись методами радянських ментів, можна вибити в кого завгодно. А ось правильно зібрати докази й викласти їх в суді - це набагато складніше. Чекаємо. Слідкуємо».

 

 

 

Адвокат Худяков додав, що родичі загиблої "хотіли б розуміти реальну картину" в результаті розслідування, а не "отримати козла відпущення, на якого зручно повісити справу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: