Засновник Amazon став найбагатшим бізнесменом в історії

755155176754854

Джефф Безос знову став багатшим за Білла Гейтса, але на цей раз він встановив абсолютний рекорд за розміром статку.

Джеффрі Безос знову став багатшим за Білла Гейтса, але на цей раз він встановив абсолютний рекорд за розміром статку.

Засновник і глава Amazon Джеффрі Безос побив історичний рекорд засновника Microsoft Білла Гейтса за розміром статку, пише Bloomberg. Він очолив топ мільярдерів, його стан оцінюється в $ 105,1 млрд. Bloomberg оцінив статок Гейтса в $ 93,3 млрд (дані на 9 січня).

Гейтс поступився пальмою першості Безос в кінці липня 2017 року, тоді розрив становив усього близько $ 500 млн. У кінці листопада глава онлайн-магазину знову обійшов засновника ІТ-гіганта - $ 92 млрд проти $ 90 млрд, але тоді він не поставив абсолютний рекорд.

Ділове агентство зазначає, що за початок 2018 року акції Amazon зросли на 6,6% після публікації даних про те, що за п'ятитижневих період з Дня подяки (22 листопада в США) 89% витрат клієнтів найбільших торгових майданчиків в Сполучених Штатах довелося на Amazon.

Видання також пише, що Гейтс міг би мати у своєму розпорядженні станом в $ 150 млрд, якби не позбувся частини своїх активів з 1996 року, включаючи 700 млн акцій Microsoft.

CNN пише, що велика частина стану Безоса складається з 78,9 млн акцій Amazon, якими він володіє. У понеділок, 8 січня, папери компанії подорожчали на 1,4%, відповідно збільшивши стан її засновника на 1,4%. У 2017 році акції додали в ціні 56%.

Вперше рубіж в $ 100 млрд глава Amazon подолав в листопаді. Крім торгового майданчика Безос володіє компанією Blue Origin (займається космічним туризмом) і газетою Washington Post.

Третє місце серед багатіїв займає Уоррен Баффетт, який володіє $ 87,2 млрд, за оцінкою Bloomberg ($ 87 млрд, за даними Forbes).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: