В Німеччині назвали умови для введення миротворців на Донбас

26387-1_large
Фото: slovoidilo.ua

Позиція Берліна в питанні санкцій проти Росії не змінилася: їх зняття залежить від прогресу в питанні встановлення миру на сході України.

Про це заявив офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт у п'ятницю на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

«Позиція федерального уряду, як, втім, в цілому європейська позиція, відома, і вона також підтверджена на європейському рівні», - сказав Зайберт, відповідаючи на запитання, чи є розбіжності між канцлером і міністром закордонних справ ФРН, який днями знову заявив про те, що санкції слід знімати поетапно, на знак заохочення Росії в міру поліпшення ситуації на Донбасі.

«Спочатку хотілося б побачити прогрес, і над цим прогресом зараз інтенсивно працюють», - сказав Зайберт. Він наголосив на тому, що навіть досягнута напередодні новорічних і різдвяних свят домовленість про перемир'я не виконується, щодня фіксується багато порушень. «Зараз це має вирішальне значення», - додав він.

Говорячи про введення миротворчої місії ООН, на яке нібито погодилася Росія, Зайберт сказав: «Насамперед, я маю відзначити, що досі не існує такої місії «блакитних шоломів». Вона тільки тоді може бути корисна, коли допоможе покращити ситуацію для жителів східної України, і якщо вона допоможе підтримувати мир. У цьому сенсі ми говоритимемо про це, а також візьмемо участь в переговорах. Все інше для мене темою не є».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: