Підгорецьким замком тепер можна прогулятись віртуально

content_full

В рамках польсько-українського проекту створили 3D модель унікальної пам'ятки.

Про це пише «Львівська газета».

Пройтися балконами Підгорецького замку, спуститися до підземелля чи навіть розглянути гравюри на стінах, які, можливо, залишали будівельники ще у середині XVII століття, – усе це можливо не виходячи з дому. Унікальна пам’ятка архітектури – Підгорецький замок, що на Львівщині, – тепер доступний для прогулянок он-лайн на спеціально створеному сайті.

Львівська галерея мистецтв, Фонд «Підгорецький замок» спільно з польським Братством Кавалерів Гутенберга  протягом 2017 року працювали над початковим етапом реконструкції пам’ятки.  За фінансової підтримки Міністерство культури та національної спадщини Республіки Польща фахівці задокументували сучасний стан замкового комплексу в Підгірцях та створити віртуальну модель кам’яниці.

Підгорецький замок був побудований між 1635 – 1640 за дорученням гетьмана Конєцпольського, ставши одною з найважливіших фортець і найкрасивіших аристократичних резиденцій того часу. Будівля вписана в п’ятисторонню бастіонну систему укріплень. Широкий замково-парковий комплекс у Підгірцях також включає церкву св. Йосипа (спочатку замкова церква, парафіяльна церква з 1861 року), паркові та палацові сади, розташовані між замком та церквою.

У 2008 році Підгорецький замок-фортецю внесли до списку World Monuments Watch, як одну із сотень пам’яток світу, що має виняткову цінність і перебуває під загрозою руйнування. Перші відновлювальні та консерваційні роботи тут було розпочато ще наприкінці ХХ ст., проте історична пам’ятка й далі руйнується.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: