Порошенко посилив захист сиріт та дітей без батьківського піклування

14_main

Президент Петро Порошенко підписав указ Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент видав відповідний документ з метою забезпечення дотримання прав і законних інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, посилення захисту їх особистих і майнових прав.

«Президент визначив необхідність введення грошової компенсації дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування, особам з їх числа за належні їм для отримання жилі приміщення і відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату такої компенсації», - йдеться в повідомленні.

Крім того, з метою забезпечення житлом цієї категорії дітей, уряду доручено передбачати щороку в державному бюджеті України витрати для будівництва малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла.

Також Кабмін має опрацювати питання щодо розробки типових проектів і вимог для будівництва малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, дитячих будинків сімейного типу, в тому числі з урахуванням потреб осіб з інвалідністю. Уряду також доручено вирішити в установленому порядку питання щодо підвищення розміру державної соціальної допомоги на дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім'ях громадян.

«Обласним і Київській міській державним адміністраціям, зокрема, доручено вживати заходів щодо своєчасного виявлення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, надання їм відповідного статусу, забезпечення сімейних форм виховання, створення з цією метою патронатних сімей і поширення практики наставництва», - йдеться в указі.

З метою підвищення професійного рівня співробітників служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді президент визначив необхідність впровадження програм підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації та сертифікації діяльності, а також вказав на необхідність дотримання вимог законодавства про штатну чисельність і недопущення ліквідації таких служб і центрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: