Психічні розлади українців: названі найпоширеніші недуги

psihiatrist_001_650x410

У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що в Україні найбільша кількість пацієнтів із психічними розладами хворіє внаслідок вживання психоактивних речовин.

Про це повідомляє «Громадське».

У міністерстві уточнили, що за 2016 рік в Україні зареєстровано 694 тисячі 928 людей із розладами психіки через вживання алкоголю та наркотичних речовин. Серед таких розладів: синдром залежності, амнестичний синдром, психотичний розлад та інші.

На другому місці після вказаних недуг опинилися розлади, пов'язані із травмами мозку чи церебральною дисфункцією. До таких недуг відносяться хвороба Альцгеймера, судинна деменція та інші. У 2016 році МОЗ зареєструвало 268 тисяч 646 пацієнтів із цієї категорії.

На третьому місці найпоширеніших в Україні психічних розладів опинилася група з розумовою відсталістю усіх ступенів. За 2016 рік було зареєстровано 227 тисяч 392 хворих.

Четверта за кількістю зареєстрованих хворих в Україні група – група шизофренії та шизоафективних розладів. Вона налічує 173 тисячі 157 хворих людей за 2016 рік.

На п'ятому місці – невротичні, пов'язані зі стресом та соматоформні розлади. Це, наприклад, депресії, тривожні розлади, фобії, обсесивно-компульсивні розлади та інші. У 2016 році був зареєстрований 126 тисяч 221 пацієнт.

При цьому зазначається, що в Україні налічується значно менше хворих з афективними розладами, пов'язаними з віком чи порушення розвитку дитини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: