Вакарчук розповів, які місця у Львові вважає улюбленими

вакар
фото: відкриті джерела

Лідер гурту «Океан Ельзи» назвав улюблені секретні місця Львова, які, на його думку, найбільше передають атмосферу цього міста, передає Про Львів.

Лідер гурту «Океан Ельзи» назвав улюблені секретні місця Львова, які, на його думку, найбільше передають атмосферу цього міста, передає Про Львів.

Співак зізнався, що з туристичних вулиць у Львові він найбільш полюбляє вулицю Вірменську, де розташована одна з найстаріших та найкрасивіших церков – Вірменська церкваю «Обов’язково походіть навколо та зайдіть усередину. До речі, саме там знімали епізоди до фільму «Три мушкетери», – радить Вакарчук.

«Ще одна причина любові до цієї вулиці – там оселилося мистецьке об’єднання Дзиґа. Одна з перших продюсерських агенцій Львова. Саме вони заплатили перший в історії групи Океан Ельзи гонорар за виступ у клубі «Лялька».

То культове місце для покоління 1990‑х. Як зараз пам’ятаю, ми отримали тоді  70 доларів за кожний виступ», – ділиться Святослав. Лідер «ОЕ» також рекомендує насолодитися атмосферою на вулиці Староєврейській – з іншого боку площі Ринок від Вірменської.

«На ній, по‑перше, є дуже смачна кав’ярня «Цукерня». Вона одна з перших почала робити смачну львівську кондитерку, ми казали: «Така, як у бабусі». На Староєврейській був і магазин музичних інструментів, де «Океан Ельзи» вперше придбав серйозні інструменти. Ми виграли грант Фонду Відродження і на ці гроші купили музичні інструменти. Це був 1996 або 1997 рік…», – каже Святослав.

«Якщо говорити про центральні вулиці, то раджу побувати на одному з дахів. Можна піднятися на боковий дах біля площі Ринок, де знімався кліп до пісні «Океану Ельзи» «Холодно», і побачити красиві краєвиди Львова. Над кафе «Гасова лямпа» теж гарний дах. Львівські дахи мене дуже приваблюють!» – не приховує емоцій Вакарчук.

Для активного відпочинку співак радить зазирнути в Стрийський парк. «Він дуже красивий і впорядкований – чимось нагадує той, що у віденському палаці Шонбрунн. Це місце, де я в дитинстві багато гуляв, бо жив неподалік», – розповідає Вакарчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: