ГПУ передала до суду обвинувачення щодо чотирьох беркутівців

848061

Департаментом спеціальних розслідувань направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно чотирьох колишніх співробітників столичного спецпідрозділу міліції «Беркут».

Про це повідомили в ГПУ.

Мпецпризначенці тривалий час розшукувалися і в минулому році були затримані за підозрою у перевищенні влади та побитті 18 активістів громадського руху «Автомайдан» і сторонніх громадян в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулицях Щорса та Грушевського у місті Києві, що також супроводжувалося пошкодженням їх автомобілів.

Указаним особам також інкримінуються службові підроблення офіційних документів (рапортів) та надання завідомо неправдивих показань, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та арештовано.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 384 КК України.

Нагадаємо, що стосовно командира роти спецпідрозділу «Беркут» та п’ятьох його підлеглих за вчинення указаних злочинів обвинувальні акти передані до судів відповідно ще в березні та червні 2016 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: