Хабар у 300 тисяч доларів: суд з другої спроби відсторонив директора Інституту агроекології

112502

Солом'янський районний суд міста Києва  з другої спроби відсторонив від посади директора Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України Ореста Фурдичка, затриманого детективами Національного антикорупційного бюро (НАБУ) за підозрою в отриманні хабара.

Про це пише Слово і Діло.

За інформацією співрозмовника видання із САП, суд задовольнив клопотання прокурорів у п'ятницю, 12 січня.

Зазначається. що Фурдичка відсторонили на 60 діб.

Як відомо, 30 грудня 2017 року НАБУ затримало Фурдичка за підозрою в отриманні хабара в 300 тисяч доларів. У матеріалах кримінального провадження зазначається, що вже відсторонений директор Інституту агроекології у змові з колишнім генеральним директором приватного підприємства вимагали хабара від зазначеної фірми за поліпшення умов договору, укладеного між Інститутом та підприємством. Також Бюро затримало й спільника Фурдичка.

Нагадаємо, 30 грудня 2017 року детективи НАБУ затримали за підозрою у вимаганні хабара директора Інституту агроекології і природокористування Національної аграрної академії наук України Ореста Фурдичка.

За версією слідства, він вимагав ці гроші у засновника компанії «Сател Українка», діючи у змові з колишнім директором підприємства. За винагороду в загальній сумі $500 тис Фудичко нібито пообіцяв не розривати договір спільної діяльності із будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Інституту. Зараз у справі є двоє підозрюваних Фурдичко і колишній директор «Сател Українка».

1 січня суд застосував до Фурдичка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в три млн грн. Екс-директора «Сател Українка» також арештовано з можливістю звільнення під заставу в один млн грн.

З першої спроби суд відмовився відсторонити від посади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: