Львівським школярам продовжать канікули через кір, - рішення комісії ЛОДА

1482155350-2576
Фото: ілюстративне

Станом на сьогодні на Львівщині зареєстровано 84 випадки захворювання на кір, з них - 56 у дітей. Сьогодні відбулося засідання обласної комісії з питань надзвичайних ситуацій, де вирішили школярам продовжити канікули щонайменше на тиждень.

Про це розповіла під час брифінгу очільниця департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак, передає кореспондент Дивись.info.

«Сьогодні відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій щодо боротьби із епідеміями. І на засіданні комісії було прийнято продовжити канікули у всіх закладах освіти, де зареєстровано принаймні один випадок захворювання на кір. Є рекомендація комісії щонайменше на тиждень (до 22 січня) продовжити канікули, що дасть змогу провакцинуватися дітям та перервати інфекційний процес», - заявила Микичак.

За її словами, така рекомендація комісії є обов'язковою для виконання на території Львівської області.

Читайте також: Що робити, якщо у лікарні немає вакцин проти кору. Пояснення МОЗ

Також комісія прийняла рішення впродовж найближчого періоду посилити вакцинацію населення як дітей, так і дорослих на Львівщині. «Окрім того, по завершенню канікул, у тих закладах, де вже є зареєстровані випадки кору, рекомендовано обмежити відвідування невакцинованих дітей до організованих закладів (навчальних закладів, - ред.)», - зазначила пані Ірина.

«Проте ми не можемо нічого заборонити, але рекомендуємо обмежити відвідування. Такий досвід вже є в Києві та в інших містах України», - пояснила директорка департаменту.

Натомість, сьогодні під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що навчальні заклади повинні працювати у звичному режимі.

Читайте також: Школи і садочки у Львові повинні працювати у звичному режимі, – Садовий

За її словами, у Львівській області вакциновано лише 80 % дітей. «В інфекційній лікарні вже знаходиться 43 пацієнти, які мають ускладнені форми кору. З тих, хто в нас сьогодні захворів, 2/3 - невакциновані діти. Вакцинація не дає стовідстокового захисту від будь-якої хвороби, але значно полегшує перебіг будь-якої інфекційної хвороби», - додала Ірина Микичак.

Як ми писали раніше, впродовж 2017 року діагностовано 114 випадків, з них 50 – в грудні минулого року. За два тижні 2018 року вже фіксується 75 звернень з клінічними ознаками кору. Детальніше про динаміку захворюваності а також поради інфекціоністів, читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: