Названо ТОП-10 депутатів-прогульників за минулий рік

thumb (2)

Два народних обранці не відвідали жодного засідання Верховної Ради.

У Комітеті виборців України назвали найпродуктивніших депутатів 2017 року, а також ТОП-10 прогульників.

Їх імена на прес-конференції озвучив аналітик ВГО «Комітет виборців України» Денис Рибачок, спираючись на дані досліджень КВУ за підсумками роботи ВР в 2017 році, передає «Фокус».

«Серед найпродуктивніших депутатів 2017 - Андрій Шинькович (БПП) - 10 проектів законів його співавторства були прийняті як закони, Ірина Подоляк (Самопоміч), Марія Іонова (БПП) - 9, Микола Княжицький (НФ) - 8.

У ТОП-10 депутатів-прогульників минулого року - Євген Бакулін, Дмитро Добкін, Дмитро Ярош, Михайло Добкін, Іван Фурсін, Віталій Чепинога, Геннадій Бобов, В'ячеслав Богуслаєв.

Не відвідали жодного засідання ВР нардепи-втікачі Сергій Клюєв і Олександр Онищенко», - сказав Рибачок.

Експерт розповів, що законодавча активність народних депутатів значно відрізняється. Так, 11 парламентаріїв не подали жодного проекту закону за 2017 рік, 49 - подали понад 30. Найбільше законопроектів за рік подали Шинькович - 75, Роман Мацола (БПП) - 68, Олег Ляшко - 56.

Сумлінність роботи народних депутатів дещо знизилася за три роки, зокрема, що стосується участі в голосуваннях. Якщо в 2015 і в 2016 роках один депутат в середньому брав участь в 55% і 54% голосувань відповідно, то в 2017 році - всього 42%.

«Лідери фракцій ВР також демонстрували низькі показники участі в голосуваннях. Антилідером за цим показником є ​​Юрій Бойко, в 2017 році взяв участь в 3% голосувань. Юлія Тимошенко - в 21%, Олег Ляшко - 39%, Максим Бурбак - 63%, Олег Березюк - 64%, Артур Герасимов - 77%», - розповів Рибачок.

У 2017 році відбулося 116 пленарних засідань ВР, що на вісім засідань менше, ніж в минулому і позаминулому роках.

Всього в 2017 році, за даними письмової реєстрації, з 423 народних депутатів 50 з невідомих причин пропустили половину пленарних засідань ВР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: