Різанина у пермській школі: поранили педагога і 8 учнів

7a9ac25fadb4c9bfe6ebe83ed803f2d4

Кілька учнів і вчитель отримали ножові поранення в результаті інциденту в школі міста Пермі в понеділок вранці. За одними даними, це був напад невідомих. Проте офіційна версія - інцидент почався з бійки двох школярів.

Про це повідомляє Слідче управління СКР по Пермському краю.

«Вранці 15 січня 2018 року в одній зі шкіл Мотовилихинського району міста Пермі між двома школярами сталася бійка із застосуванням холодної зброї (ножів), якій намагалися запобігти присутні там же педагоги та школярі. В результаті учням і педагогу заподіяні ножові поранення. За даним фактом слідчими органами Слідчого комітету Російської Федерації по Пермському краю порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 30, п. «а» ч. 2 ст. 105 КК РФ (замах на вбивство двох і більше осіб)», - йдеться в повідомленні.

Також Слідче управління повідомляє, що «поранені госпіталізовані в медичні установи, їх кількість і стан здоров'я уточнюється», підозрювані затримані, заняття в школі призупинено, всі учні та педагогічний склад евакуйовані.

За даними агентства РІА Новости, яке посилається на Міністерство територіальної безпеки краю, ножами поранені вісім учнів і одна вчителька.

«У тяжкому стані знаходяться вчителька і учень 16 років. Вони отримали поранення шиї».

При цьому РІА Новости інформує про напад на школу невідомих зловмисників у масках, уточнюючи, що «під час нападу частина поранених дітей змогли втекти в торговий центр неподалік, там же їх і оглянули лікарі».

Про напад на школу пишуть і інші російські ЗМІ, зокрема «Дождь», який зібрав добірку повідомлень.

Так, очевидець події, десятикласник Павло розповів, що в школі спрацювала пожежна тривога та учнів стали виводити з будівлі.

«Коли ми виходили, через кожні п'ять метрів бачили краплі крові. Коли ми вийшли, на третьому поверсі з вікна йшов дим. Спочатку нам говорили, що нібито лампа там вибухнула і осколками поранило дітей. Зі слів однокласника я дізнався, що в школу зайшла стороння людина — один або навіть двоє, порізали ножем нашого вчителя хімії та ще кілька дітей», — розповів він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: