Карантину через кір у Львові наразі не буде — комісія ТЕБ та НС

f4c8debc-8432-470d-b96d-550644993716

У Львові не бачать потреби припиняти навчання у школах або продовжувати канікули через спалах захворювання на кір.

Так, сьогодні, 16 січня, вирішили на засіданні міської комісії ТЕБ та НС щодо стану захворюваності на кір, передає кореспондент ІА Дивись.info.

Як пояснив начальник управління охорони здоров'я ЛМР Володимир Зуб, практично всі діти заразилися вдома, оскільки кілька останніх тижнів тривали шкільні канікули.

Враховуючи те, що інкубаційний період хвороби триває 21 день сенсу припиняти навчання або продовжувати канікули на його думку не має. Крім того, за словами Володимира Зуба, спалах захворювання може тривати до квітня-травня, що робить карантин позбавлення сенсу.

Водночас, міська комісія з ТЕБ та НС зобов'язала організувати щоденний ранковий огляд дітей у навчальних закладах, проводити провітрювання та інші протиепідеміологічні заходи, а також обмежити масові заходи.

Крім цього у закладах охорони здоров'я будуть обмежені щодо відвідування хворих, а також партнерські пологи.

Комісія також зобов'язала організувати масове інформування про те, що єдиним засобом зупинити поширення захворювання є вакцинація. Заклади освіти та медицини зобов'язані проінформувати батьків про те, що діти які були вакциновані лише один раз, або не вакциновані взагалі є під загрозою зараження. Також комісія зобов'язала організувати цієї суботи роботу кабінетів щеплення.

Читайте також: Школи і садочки у Львові повинні працювати у звичному режимі, – Садовий

Як ми писали раніше, впродовж 2017 року діагностовано 114 випадків, з них 50 – в грудні минулого року. За два тижні 2018 року вже фіксується 75 звернень з клінічними ознаками кору. Детальніше про динаміку захворюваності а також поради інфекціоністів, читайте тут.

Читайте також: Чи загрожує Україні епідемія кору

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: