Правоохоронці розслідують перекриття дороги «Львів-Краковець»

126737 (1)

Правоохоронці розпочали розслідування факту перекриття дороги міжнародного значення «Львів-Краковець».

Яворівським відділом поліції розпочато досудове розслідування за ч.1 ст. 279 КК України (блокування транспортних комунікацій, яке порушило нормальну роботу транспорту), інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що близько 40 осіб перекривали дорогу шляхом безперервного руху пішохідним переходом, таким чином блокуючи рух транспортних засобів у обидві сторони.

Зазначимо, що органом досудового розслідування встановлені усі учасники акції.
На даний час у кримінальному провадженні проводяться слідчі (розшукові) дії, з метою встановлення усіх обставин вчиненого правопорушення. Досудове розслідування триває.

Читайте також: Зміни до Податкового кодексу: чому підприємці – за, а «човники» – проти

Нагадаємо, 10 січня, протестувальники перекрили дорогу до ще одного пункту пропуску на Львівщині. Раніше мітингувальнки перекрили дороги до пункту пропуску «Шегині – Медика» та «Рава-Руська – Гребенне». Рух транспортних засобів тимчасово сповільнено, протестувальники з інтервалом у 30 хвилин пропускають авто у обох напрямках. Керівники митних постів спілкуються з учасниками акцій протесту. Інші пункти пропуску працюють у штатному режимі.

Мітингувальники виступають проти змін до Подактового кодексу, які набули чинності з початку року. Змінами до Податкового кодексу передбачено, що без мита в Україну можна ввозити товари в ручному або супроводжуваному багажі сумою до 500 євро (в аеропортах – до 1000 євро) і вагою до 50 кг. Однак ці норми діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні більше 24 годин і в'їжджає до країни не частіше одного разу протягом 72 годин. Якщо ж норма про 72 години не буде дотримана (тобто якщо перетин кордону відбувається частіше), то без податків можна завезти лише товар на суму до 50 євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: