У Львові анонсували проведення масштабного форуму з розвитку фермерства

IMG_8754

19-21 квітня у Львові пройде VII Міжнародна виставка та форум з розвитку фермерства «AGROPORT WEST LVIV 2018».

Про це під час брифінгу, 17 січня, повідомила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталія Хмиз, інформує Дивись.info.

VII Міжнародна виставка та форум з розвитку фермерства «AGROPORT WEST LVIV 2018» триватиме упродовж трьох днів, 19-21 квітня та об’єднає фермерів з усієї України. За словами Наталії Хмиз у програмі заплановані ділові зустрічі, семінари, круглі столи, виставка техніки тощо.

«Основною тематикою буде просторовий розвиток, через розвиток сільських територій, кластерність агровиробництва. Це те, що сьогодні дуже важливо для ОТГ, сільських рад, щоби вони бачили усі можливості для розвитку своєї території, розвиток через 5 років, 10», — каже Наталія Хмиз.

Крім того, за словами директорки департаменту, приділять увагу також аналізу змін клімату, органічному виробництву, землі, як основному ресурсу агровиробництва, доданій вартості, переробці, а також галузям тваринництва, ягідництва тощо.

На другий день спільно з латвійською стороною ми плануємо обмінятися досвідом з країною, яка активно позиціонує себе у європейському союзі і відповідно познайомитися з тими компаніями, які зацікавлені, як інвестувати у Львівщину в агарний сектор так і наші компанії, як зацікавлені у збуті продукції у ці країни.

«На другий день форуму ми матимемо День українсько-латвійського сільського господарства. Це дасть змогу обмінятися досвідом і познайомитись з тими компаніями, які зацікавлені інвестувати в аграрний сектор Львівщини і відповідно наші компанії, які зацікавлені у збуті своєї продукції у ці країни», — додала Наталія Хмиз.

Генеральний менеджер проекту «АГРОПОРТ Україна» Дмитро Титаренко зазначає, що цікавинкою третього дня стане старт проекту «Українське Трипілля». Його формат передбачає демонстраційні покази в полях Західної, Східної та Південної України, а перший етап пройде саме на Львівщині.

Більше деталей — за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: