У Львові звільнили лікаря обласної лікарні, який відмовив двом учасникам АТО в огляді

5XxpA9nRjY5GpxTzW4Tj.r695x430
Фото: Погляд

Головний лікар Львівської обласної лікарні Михайло Гичка звільнив з посади лікаря Олександра Кіцеру, який відмовився прийняти двох учасників АТО, один з яких прийшов на обстеження на милицях.

Інформацію про звільнення лікаря ІА ZIK підтвердив Михайло Гичка.

Про неприємну ситуацію, яка спіткала воїнів у обласній лікарні, у Facebook два дні тому повідомила волонтерка «Майдан. Медики» Світлана Сидоренко. За словами активістки, лікар Кіцера у грубій формі відмовив учасникам АТО, які звернулися через погіршення слуху.

«Обидва молоді, пройшли війну, мають нагороди. Та, на превеликий жаль, пан доктор Кицера О.О., який працював цього дня, відмовився прийняти хлопців, бо у нього вже закінчувався робочий день. Все нібито нормально. Але один з хлопчаків був на милицях. А мама іншого почала просити, щоб прийняли хоча б цього на милицях, бо хлопцю важко добиратись, на що док відповіли: «То що, вам викликати таксі?», – повідомила Світлана Сидоренко.

Лікар Олександр Кіцера працював у обласній лікарі як сумісник, на ставці 0,25. Тож через неприпустиму поведінку, керівництво медзакладу вирішило розірвати з ним угоду, повідомив Михайло Гичка. Основним місцем праці медика є Львівський медичний університет,там Олександр Кіцера у статусі професора працює на кафедрі оториноларингології, яку колись очолював. У Вікіпедії також йдеться, що Олександр Кіцера є не лише медиком, а й громадським діячем, має низку нагород, зокрема, був нагороджений медаллю ім. митрополита Андрея Шептицького «За відродження УГКЦ».

«Оскільки він не прийняв тих двох атовців, я забрав в нього ті 0,25 ставки. Лікувальною роботою він не буде займатися, а буде займатися викладацькою роботою. Я його не маю права звільнити, бо він працівник університету, а я забрав в нього це сумісництво», – зазначив Михайло Гичка.

За словами головного лікаря, у розмові з ним Олександр Кіцера визнав свою провину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: