Проект «Львівської політехніки» отримав понад 1,5 мільйона євро від ЄС

1386823
Фото: Zaxid.net

Проект IMAGE Національного університету «Львівська політехніка» отримав 1 млн 692 тис євро за програмою ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020».

Про це повідомили в прес-службі Міністерства освіти України.

У межах проекту науковці вивчать та запропонують нові шляхи використання анізотропних матеріалів. Отримані знання допоможуть створити новітні оптоелектронні пристрої та кристалічні нанокомпозити із заданою анізотропією. Це спростить наукоємне виробництво не тільки в Україні, а й закордоном.

Керівником проекту став професор кафедри телекомунікацій Львівської політехніки Анатолій Андрущак. Це вперше, коли український виш у межах конкурсу MSCA-RISE програми «Горизонт 2020» отримав статус координуючої установи. Наразі до проекту мають долучитися ще восьмеро партнерів – університетів та фірм, які займаються вивченням технологій та наноінженерії.

«Задля проекту ми об’єднали фахівців з різних галузей: оптики, матеріалознавства, інформаційних та нанотехнологій. Це науковці різних країн, метою яких є співпраця задля розвитку наукових досліджень. Наразі ректоратом університету створено Науково-навчальний центр інноваційних технологій та наноінженерії, що стане платформою для роботи над проектом. Основну частину отриманих коштів плануємо витратити на закордонні відрядження членів Центру, де вони зможуть працювати у добре обладнаних лабораторіях, на нових приладах й заразом переймати досвід європейських колег», - зауважив Анатолій Андрущак.

Зазначається, що реалізувати проект планують за 4 роки.

Додамо, «Горизонт 2020» – це найбільша Рамкова програма Європейського Союзу з фінансування науки та інновацій із загальним бюджетом близько 80 мільярдів євро, розрахована на 2014 – 2020 роки. Програма поділена на 3 основні напрями: наука (енергетика та енергоефективність), інформація (комунікація та суспільно-політичний потенціал), наука про життя (профілактика та лікування поширених хвороб). Україна стала асоційованим членом «Горизонт 2020» у 2015 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: