У Раді сказали, коли можуть призначити нового главу НБУ

???? ??????? ?????? 31.05.12 ???????
Фото: Днепр Час

Верховна Рада може розглянути проект постанови про призначення Якова Смолія на посаду глави Національного банку та заслухати звіт чинного очільника НБУ Валерії Гонтаревої наступного пленарного тижня – 6-9 лютого.

Таку думку висловив перший заступник голови Комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності Михайло Довбенко, передає «Укрінформ».

«Ми можемо очікувати її (Валерії Гонтаревої, – ред.) звіту 6-7 лютого, і після звіту і прийняття рішення по проекту постанови про звільнення може бути розгляд кадрового питання про Якова Смолія», – сказав депутат.

За його словами, звіт чинний голова НБУ вже підготувала. «Наскільки мені відомо, вона (Гонтарева, – ред.) такий звіт підготувала. Мені відомо, що вона не проти виступити. Наскільки мені відомо, у неї є в планах у перших числах лютого поїздки за межі країни, але я думаю, що ми утрясемо ці речі і, швидше за все, вона внесе корекції у свій графік, щоб відзвітувати в парламенті», – сказав Довбенко.

Він зазначив, що комітет планує 5 лютого провести засідання і запросити на нього кандидата на посаду глави НБУ, щоб ознайомитися з його баченням розвитку банківської системи і розглянути подання Президента на його призначення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: