Суд арештував Land Rover доньки Ківалова

Нечипоренко_фото

Печерський районний суд арештував автомобіль Land Rover Range Rover Autobiography, який раніше реєструвався на Ірину Орехову – дочку Сергія Ківалова та колишню дружину екс-прокурора Подільського та Шевченківського районів Києва Сергія Нечипоренка.

Про це «Нашим грошам» стало відомо з ухвали суду за 26 грудня 2017 року.

Сергія Нечипоренка затримали 2015 року в центрі Києва під час отримання хабара 150 тисяч долара.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Нечипоренко діяв за попередньою змовою з заступником прокурора Подільського району  Києва Олексієм Білим. Нечипоренко та Білий вимагали від екс-депутата та власника «Укргазбанку» Василя Горбаля гроші за непритягнення його брата, Олега Горбаля, до відповідальності та  обіцяли закрити кримінальне провадження по розтраті коштів, виділених на рефінансування «Укргазбанку».

Коли у прокурора почалися проблеми, записаний на Орехову Land Rover, який коштує щонайменше 2,2 млн грн, начебто продали за 149,9 тис. грн, на підставі довіреності, виданої через місяць після продажу. Сукупний трудовий дохід нового власника становив 530 грн. «Зазначений дохід є значно меншим не тільки вартості автомобіль марки «Land Rover Range Rover Autobiography» відповідно до довідки-рахунку, а й реальної середньої ринкової вартості зазначеного автомобіля», – вказано у рішенні суду.

Потім авто переписували ще на двох людей, які не змогли довести, що мали гроші на купівлю такої автівки.

Раніше Land Rover за клопотанням правоохоронців не можна було арештувати, бо Нечипоренко та Орехова скористалися підробленим договором про поділ майна. Із цим документом Ірина Орехова свого часу оскаржила арешти спільних із Нечипоренком нерухомості та автомобілів.

Підробила документи, за даними «Судової влади», Марина Апатенко. Згідно з Єдиним реєстром нотаріусів, це діючий столичний нотаріус. Спочатку вона сфальсифікувала договір про поділ майна Нечипоренка та Орехової у грудні 2015 року. При чому, в день, коли Апатенко зареєструвала договір, Ірина Орехова узагалі була за межами України. Тому нотаріус вказала «завідомо недостовірні відомості» про те, що від імені Орехової «нібито на підставі довіреності за реєстровим номером діє представник». Також нотаріус підробила підпис Орехової і засвідчила довіреність, «вчинивши такими діями складання завідомо підробленого офіційного документа».

За підробку документів для Нечипоренка та Орехової нотаріус Апатенко потрапила до суду, визнала вину, але на підставі угоди з прокурором була звільнена від покарання з іспитовим строком в 1 рік у січні 2017 року. Також суд присудив їй штраф у 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: