Голові Держаудиту обрали запобіжний захід

918021_2072585
Фото: 24 Канал

Суд обрав для голови Держаудитслужби Лідії Гаврилової запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на 60 діб.

Таке рішення на засіданні 25 січня озвучив суддя Олександр Бобровник, пише Українська правда.

«Суд ухвалив: клопотання детективів задовольнити частково. Застосувати відносно Гаврилової запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання строком на 60 днів до 25 березня», - сказав суддя.

Суд також зобов'язав голову Держаудитслужби здати закордонні паспорти, брати участь у слідстві та уникати спілкування зі свідками у справі.

Прокурор САП Віталій Кравець сказав, що з рішенням суду погоджується, але коментувати його зможе, коли побачить повний текст ухвали.

«Суд підтвердив, що підозра обґрунтована», - сказав Кравець.

Гаврилова відзначила, що «сьогоднішнім рішенням задоволена, бо нарешті почнеться активна фаза дій», але справу проти неї назвала «кримінальним переслідуванням, яке пов’язане з професійною діяльністю».

«Я би хотіла, щоб ми всі були в рівних умовах, коли говоримо про декларування. І керівники НАБУ, які теж повинні декларувати. Давайте ми будемо всі декларувати, а не шукати у когось соломинку, не бачачи в себе колоду», - сказала Гаврилова.

Вона додала, що уже«півроку відчуває переслідування з боку НАБУ».

Як відомо, 23 січня детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили голові Державної аудиторської служби про підозру в незаконному збагаченні в розмірі близько 10 мільйонів гривень та декларуванні недостовірних даних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: