МОЗ хоче відкрити пункти щеплення проти грипу в дитсадках і школах

1464082426_2431
Фото: ілюстративне

У третій тиждень січня активність грипу в регіонах України залишається низькою, у жодній області епідемічний поріг не перевищений.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

«У всіх областях України спостерігалася низька інтенсивність епідемічної активності грипу та ГРВІ, по всій території країни захворюваність на грип та ГРВІ залишається нижче епідемічного порогу, лише в деяких областях спостерігаються випадки лабораторно підтвердженого грипу», - йдеться в інформаційному бюлетені.

За даними МОЗ, протягом третього тижня січня на ГРВІ захворіло 159 тис. 260 людей, що типово для цієї пори року. Крім того, досліджено 149 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ, у 11 випадках визначено РНК вірусу грипу типу B і в 6 випадках - типу А. Смертей через ускладнення від грипу цього тижня не зафіксовано, наголосили у МОЗ.

У міністерстві нагадали, що запобігти поширенню вірусів грипу допомагають профілактичні заходи, найефективнішим з яких є щеплення.

МОЗ рекомендує організовувати тимчасові пункти щеплення проти грипу в дитячих дошкільних закладах, школах, організаціях, установах та закладах, аби запобігти зростанню рівня захворюваності та полегшити доступ населення до вакцинації проти грипу.

Читайте також: У Львові від кору вакцинували майже 4,9 тисячі дітей

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: