Сакварелідзе вручили обвинувачення

de04754-------------

Львівська прокуратура вручила обвинувальний акт соратнику Міхеїла Саакашвілі Давиду Сакварелідзе у справі щодо перетину держкордону на ПП «Шегині».

Львівська прокуратура вручила обвинувальний акт соратнику Міхеїла Саакашвілі Давиду Сакварелідзе у справі щодо перетину держкордону на ПП «Шегині», пише УП.

Зазначається, що обвинувальний акт Сакварелідзе отримав 25 січня за ознакою кримінальних правопорушень, передбачених ст. 293, ч. 2 ст.342, ч.1 ст. 343 ККУ.

В документі повідомляється, що він «звинувачується у групових діях, що призвели до суттєвого порушення роботи установи, у сприянні незаконному переправленні осіб через державний кордон України, усунення перешкод за попередньою змовою осіб».

Також йому інкримінують опір працівникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов'язків, а також у вплив на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків.

Сам Сакварелідзе це прокоментував так: «Вручення обвинувачення у Львові. Справа «Совісті».

Раніше повідомлялося, що правоохоронці вручили повідомлення про підозру соратнику Міхеїла Саакашвілі Давиду Сакварелідзе щодо перетину кордону на ПП «Шегині».

Як відомо, 10 вересня 2017 року позбавлений українського громадянства Саакашвілі, екстрадиції якого вимагає Грузія, прорвався до України з території Польщі.

Спершу планувалося, що він перетне кордон у пункті пропуску «Краковець», однак Саакашвілі скористався пунктом «Шегині» й не пройшов прикордонний контроль з українського боку. Потім він поїхав до Львова.

У МВС заявили, що під час «прориву» кордону прихильниками Саакашвілі 11 поліцейських та 5 прикордонників отримали тілесні ушкодження.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного переправлення осіб через кордон (ст. 332), а також за опір працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків (ч. 2 ст. 342).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: