Суд залишив декларації СБУ засекреченими

121947

Київський апеляційний адміністративний суд у четвер відхилив позов Центру протидії корупції, в якому той вимагав розсекретити декларації співробітників Служби безпеки України.

Про це повідомив у Twitter голова ЦПК Віталій Шабунін.

«Суд відмовив нам у задоволенні скарги і залишив декларації сбушників засекреченими. В принципі, очікуване рішення. Просто так це свавілля не залишимо. Будемо йти до Верховного суду», - пише він.

За даними ЦПК, справу розглядала колегія суддів у складі Кузьменка В.В., Василенко Я.М. і Степанюка А.Г.

Повідомляється також, що на засідання вперше суд зобов'язав з'явитися заступника глави СБУ з питань таємниць Вадима Пояркова, який і приймав рішення про засекречування декларацій усіх працівників спецслужби.

Нагадаємо, що в березні 2017 року Центр протидії корупції звернувся до суду з позовом проти СБУ, звинувативши спецслужбу у засекречуванні декларацій співробітників. Активісти вважають незаконним визнання керівництвом СБУ інформації з декларацій держтаємницею та подання декларацій не до НАЗК, а до власної закритої системи невідомого походження.

Антикорупціонери мають намір у судовому порядку змусити СБУ розсекретити інформацію по деклараціям і відомості про зміни майнового становища керівництва й слідчих, а також визнати незаконним створення СБУ власної системи обробки і зберігання декларацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: