У Львові відбувся допрем’єрний показ «Казки про гроші»

04
Кадр з фільму. Фото: kazkaprogroshi.in.ua

24 січня у Львові відбувся допрем’єрний показ фільму за мотивами повісті Володимира Короленка «Йом-Кіпур, або Судний день».

Про це повідомляє Дивись.info.

Сьогодні в Україні стартує показ фільму-притчі «Казка про гроші», знятого за мотивами повісті Володимира Короленка «Йом-Кіпур, або Судний день». Стрічку повністю профінансувало Держкіно. Загальний бюджет склав 11 911,3 тис. грн.

«Спочатку фільм мав виглядати інакше. У ході роботи над ним змінилися три режисери. З різних причин. В одного, наприклад, за задумом, мали літати чорти, було багато спецефектів, але на це нам не виділили гроші. Тому сьогодні фільм виглядає так, як виглядає», — каже продюсерка фільму.

За сюжетом, хлопець із села на ім'я Левко отримує у спадок млин, який колись належав його дядькові. Той за дуже загадкових обставин утопився в озері.

Неочікуване багатство пробуджує у Леквові жагу до грошей. Це змушує його привласнити шинок єврея Янкеля, котрого за скнарність забрав чорт Харпун. Азарт хлопця розігрується настільки, що він починає забирати у людей останнє. Коли Левко повністю забуває про співчуття, дружбу та кохання, за ним приходить нечиста сила.

Створювали казку на «Національній кіностудії імені О. Довженка», а знімали її здебільшого у Києві та у національному музеї народної архітектури і побуту Пирогово.

Невдовзі чекайте на рецензію від Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: