Екс-голову суду підозрюють у незаконному збагаченні на суму у 13 мільйонів гривень

правосуддя-феміда

Обвинувальний акт щодо колишнього голови Краснолуцького міського суду Луганської області скеровано до суду.

Про це повідомили у САП.

24 січня вручено обвинувальний акт колишньому голові Краснолуцького міського суду Луганської області, який на теперішній час є суддею у відставці, у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації. В цей же день обвинувальний акт було скеровано до районного суду Київського району міста Харкова для розгляду по суті.

За версію сторони обвинувачення ця особа, перебуваючи на посаді голови Краснолуцького міського суду Луганської області та в подальшому будучи прикріпленим до Рубіжанського міського суду Луганської області, набув у власність активи, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами та вартість яких значно перевищує його законні доходи на загальну суму понад 13 млн грн (дві квартири у центрі міста Харкова, два машиномісця, дорогоцінні меблі та готівкові кошти в еквіваленті понад 3 млн грн).

Крім того, будучи суб’єктом декларування, суддя подав завідомо недостовірні відомості у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції», за 2015 та 2016 роки, не відобразивши майно, що перебувало у його користуванні та право власності на яке зареєстровано на його цивільну дружину (із якою у 2011 році здійснено фіктивне розірвання шлюбу) на загальну суму понад 17 млн грн. Серед незадекларованих об’єктів декілька квартир, будинок, 8 земельних ділянок у курортній зоні АР Крим, нежитлові об’єкти нерухомості, автомобілі Nissan Pathfinder, BMW X5 та BMW X6, видатки на ремонт та благоустрій об’єктів нерухомості на значні суми.

Колишньому голові Краснолуцького міського суду Луганської області інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст.366-1 (декларування недостовірної інформації), ч. 2 ст.368-2 (набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави, у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами, а так само передачу нею таких активів будь-якій іншій особі, вчиненому службовою особою, яка займає відповідальне становище) КК України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: