У Великобританії заявили, що Росія готує удар по інфраструктурі країни

2109447
Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон

У Міноборони Великобританії вважають, що Росія шукає вразливі місця і готує удар по британській інфраструктурі. У разі можливого удару постраждають тисячі людей.

РФ шукає спосіб завдати максимального удару по Великобританії. Про це заявив міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон в інтерв'ю газеті The Telegraph, що вийшло у п'ятницю, 26 січня., передає «Корреспондент».

Він зазначив, що якщо по країні буде завдано удар, то Великобританія може «зануритися в хаос».

Наразі, за словами Вільямсона, Росія вивчає систему постачання газу та електрики в Великобританію з континентальною Європи. За його словами, це робиться для того, щоб виявити вразливі місця і підготувати можливий удар по британській інфраструктурі.

«Росіяни не будуть висаджуватися на південному узбережжі. Вони зараз думають про те, як завдати максимальної шкоди Великобританії. Якщо нанести удар по економіці, зруйнувати інфраструктуру, то це призведе до багатьох тисяч жертв. І в цьому випадку країна може поринути в хаос», - припустив Вільямсон.

Позицію глави військового відомства підтвердили колишній міністр безпеки та антитерористичної діяльності лорд Алан Уест. За його словами, він повністю впевнений, що Росія, дійсно, намагається з'ясувати, як атакувати британську інфраструктуру. У свою чергу, глава Національного центру кібербезпеки Сіаран Мартін вказав, що Москва в минулому році вже організовувала кібератаки проти енергетичного і телекомунікаційного секторів.

Минулого тижня про загрозу кібератак Росії у відношенні як військових, так і цивільних об'єктів говорив начальник Генерального штабу Великобританії Нік Картер. При цьому він вказував, що Сполучене Королівство з його нинішнім рівнем фінансування збройних сил не здатне впоратися із загрозою гібридної війни з боку Росії, Китаю та Ірану.

Заяви високопоставлених військових звучать на тлі триваючих дебатів про необхідність збільшення військового бюджету Великобританії. Представники Консервативної партії вказують, що витрати занадто низькі, аби забезпечувати належний рівень обороноздатності. Їх опоненти, навпаки, вказують, що за останні роки були витрачені великі суми на модернізацію ядерної зброї і на будівництво новітніх авіаносців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: