Конституцію Сирії розроблятимуть у рамках Женевського процесу

Спецпосланець ООН з питань Сирії Стаффан де Містура заявив, що кроки з розробки нової конституції країни будуть зроблені у рамках Женевського процесу під егідою ООН. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Anadolu. 

Спецпосланець ООН з питань Сирії Стаффан де Містура заявив, що кроки з розробки нової конституції країни будуть зроблені у рамках Женевського процесу під егідою ООН. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Anadolu

«Містура повідомив, що тема розробки нової редакції основного закону Сирії стала темою обговорень спеціального засідання, проведеного в Женеві у рамках 9-го раунду переговорів з питань Сирії», - йдеться в повідомленні.

Дипломат зазначив, що до складу комісії мають увійти представники сирійської опозиції, представлені на переговорах у Женеві, експерти з питань Сирії, лідери племен, а також представники НУО, у тому числі жіночих.

За його словами, питання участі представників ООН у запланованому на 29-30 січня в Сочі Конгресі національного діалогу Сирії знаходиться у віданні генсека світової організації Антоніо Гуттеріша.

Тим часом, Вищий комітет з переговорів сирійської опозиції (ВКП) повідомив про бойкот Конгресу національного діалогу Сирії в Сочі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: