На Львівщині відзначають 100-річчя подвигу Героїв Крут (фото)

4_1517134453_613x459.75_3_0
Фото: ЛОДА

Сьогодні, 28 січня, на території Золочівського навчального центру Національної гвардії України, розпочались військово-патріотичні заходи з нагоди відзначення 100-річчя подвигу Героїв Крут.

Ліцеїсти, учні загальноосвітніх закладів Бродівського, Буського, Золочівського районів, керівництво області та району, учасники АТО та громадськість поклали квіти до меморіалу загиблих за незалежність України, пише прес-служба Львівської ОДА.

Опісля, за участю військових капеланів, біля каплички військової частини відбулась молебень за загиблими Героями Крут.

Фото: ЛОДА

«Це сторіччя подвигу сьогодні нам має вказувати на те, що тоді під Крутами не лише загинули українські сини, а на те, що декілька десятків юних, але нескорених захисників Батьківщини, змогли зупинити чотиритисячну російську армію. Ці юнаки мали сильний дух, вірили в свою ідею, вірили в Україну. І сьогодні саме ви – молодь, є тилом нашого майбутнього, щоб жоден агресор навіть не думав приходити на нашу землю», - зазначила заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук.

Продовженням заходу став перегляд інформаційних відеороликів «Бій під Крутами» та «Досягнення НГУ», а також огляд виставки зразків новітнього озброєння та техніки Національної гвардії України, показ виробів волонтерською спільнотою «Допомога захисникам».

Учасники оглянули територію навчального центру, а також взяли участь у військово-спортивній естафеті. Молодь змагалась із одягання та припасування спорядження, підтягування, перетягування канату та стрільбі.

Фото: ЛОДА

На завершення заходу відбудеться урочиста хода військового оркестру, військовослужбовців та учасників дійства до пам’ятника Тарасові Шевченку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: