На Житомирщині з'явилася нова бригада тактичної авіації ЗСУ

27332504_2099320240346045_5986677374113037999_n
Фото: з фейсбук

З початку 2018 року в авіації Повітряних сил Збройних сил України стало на одну бригаду тактичної авіації більше.

Про це повідомили у командуванні Повітряних сил ЗСУ.

«Відбулося переформування однієї з найстаріших авіаційних частин Повітряних сил – винищувальної авіаційної ескадрильї, що дислокується в смт Озерне на Житомирщині», –йдеться у повідомленні.

«Вона стала бригадою тактичної авіації. Раніше частина вже мала такий статус, поки зрештою в процесі скорочення не була переформована в окрему авіаескадрилью», – йдеться у повідомленні.

Після відновлення державної незалежності України у 1991 році, полк ніс бойове чергування у системі ППО на літаках МіГ-23МЛД, потім – літав на МіГ-29 і Су-27. Але згодом для польотів бракувало пального та справної техніки.

Тепер же, як запевнили в командуванні Повітряних сил ЗСУ, є пальне для підготовки льотного складу, є й достатня кількість справної авіатехніки, «парк якої постійно поповнюється».

«Від початку проведення антитерористичної операції заводи здають по декілька літаків на місяць. До того ж – не лише капітально відремонтовані, а й модернізовані. Протягом двох останніх років Повітряні сили отримали понад 60 відремонтованих та модернізованих літальних апаратів», – зазначають у відомстві.

Начальник штабу авіації Командування ПС ЗСУ полковник Олег Захарчук запевнив, що зараз у небо піднімаються 100% пілотів, і польоти у частинах відбуваються щотижня, інколи – по декілька льотних змін.

«Випускники льотного факультету Харківського національного університету Повітряних сил з літа опановували в Озерному бойовий винищувач Су-27. За 4 місяці середній наліт на одного випускника склав 64 години. Ще років 5 тому стільки не літали й досвідчені льотчики», – йдеться у повідомленні.

Наразі вони проходять службу в новоствореній бригаді та незабаром отримають допуск до несення бойового чергування у системі ППО України.

У бригаді вже почали формувати підрозділи забезпечення та охорони. Готують і матеріально-технічну базу. Казарми й інші приміщення, які раніше було законсервовано, готують до експлуатації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: